Vynikajúce pudingové slimáky

Publikované: 24 júla 2023Prečítané: 1225Značky: , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Pripravte si tieto chutné, jemné, pudingové slimáky a rozvoňajte nimi celú domácnosť!

Sladká dobrota ideálna ku kávičke alebo čaju.

RECEPT

Pripravte si tieto chutné, jemné, pudingové slimáky a rozvoňajte nimi celú domácnosť!

Sladká dobrota ideálna ku kávičke alebo čaju.

INGREDIENCIE na cesto

  • 400g hladká múka

  • 200g polohrubá múka

  • 350ml mlieko

  • 100ml olej

  • 30g cukor

  • 25g čerstvé droždie

  • 1 vajce

  • 1ČL ocot

  • štipka soli

INGREDIENCIE na plnku

  • 750ml mlieko

  • 80g zlatý klas

  • 80g kryštálový cukor

  • 80g stužený pokrmový tuk

  • 2 vanilínové cukre

  • kúsky čokolády

POSTUP

  • Z mlieka, cukru, zlatého klasu a vanilky si uvaríme hustý krém.

  • Do horúceho krému vmiešame stužený tuk a necháme chladnúť. Občas premiešame metličkou.

  • Kým nám vychladne krém, pripravíme si cesto. Múky si premiešame so soľou, pridáme cukor, rozmrvené droždie, vlažné mlieko, vajce, ocot a olej.

  • Rukami vypracujeme cesto, nemalo by lepiť a necháme asi hodinu kysnúť.

  • Potom si cesto rozvaľkáme na tvar obdĺžnika a potrieme pudingom, nie až úplne po okraj. Posypeme kúskami čokolády a zavinieme ako roládu.

  • Roládu nakrájame na 2 - 3cm kolieska, poukladáme na plech s papierom na pečenie a necháme ešte 10 - 15 minút podkysnúť.

  • Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 25 - 30 minút do zlatova.

  • Dobrú chuť!

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!