Lahodný dezert, ktorým určite ulahodíte „kávové rezy so šľahačkou“!
Zdieľať článok na socialných sieťach
Lahodný dezert, ktorým určite ulahodíte „kávové rezy so šľahačkou“!

INGREDIENCIE na cesto
- 4 vajcia
- 140g kryštálový cukor
- 100g polohrubá múka
- 50ml voda
- 1bal. prášok do pečiva
- 2PL olej
- 2PL kakao
- 1PL mletá káva
INGREDIENCIE na 1.krém
- 500ml mlieko
- 200g maslo
- 100g práškový cukor
- 1 karamelový puding
- 1PL instantná káva
INGREDIENCIE na 2.krém
- 250ml smotana na šľahanie
- 1 vanilínový cukor
- 1 stužovač šľahačky
POSTUP
Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme olej, teplú vodu, kakao, kávu, múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Bielky vyšľaháme na sneh a metličkou ich zľahka vmiešame k zvyšnej zmesi.
Pripravené cesto vylejeme na plech(30x25) vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme pri teplote 170 stupňov približne 20 - 25 minút.
V troche mlieka rozmiešame puding s instantnou kávou. Zvyšné mlieko dáme od hrnca, privedieme k varu, prilejeme puding a uvaríme hustý krém. Necháme vychladnúť za občasného premiešania.
Maslo s cukrom vyšľaháme a po častiach k nemu zašľaháme vychladnutý puding. Na vychladnutý plát rovnomerne natrieme hotový krém.
Smotanu na šľahanie s van. cukrom a stužovačom vyšľaháme a natrieme na koláč. Vrch koláča posypeme kakaom alebo strúhanou čokoládou.
Dobrú chuť!
Zdieľať článok na socialných sieťach
Prečítajte si tiež

Novinky na váš e-mail
Žiadny geniálny nápad vám už neujde!