Lahodný dezert, ktorým určite ulahodíte „kávové rezy so šľahačkou“!

Publikované: 12 decembra 2024Prečítané: 312Značky: ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Lahodný dezert, ktorým určite ulahodíte „kávové rezy so šľahačkou“!

INGREDIENCIE na cesto

  • 4 vajcia
  • 140g kryštálový cukor
  • 100g polohrubá múka
  • 50ml voda
  • 1bal. prášok do pečiva
  • 2PL olej
  • 2PL kakao
  • 1PL mletá káva

INGREDIENCIE na 1.krém

  • 500ml mlieko
  • 200g maslo
  • 100g práškový cukor
  • 1 karamelový puding
  • 1PL instantná káva

INGREDIENCIE na 2.krém

  • 250ml smotana na šľahanie
  • 1 vanilínový cukor
  • 1 stužovač šľahačky

POSTUP

Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme olej, teplú vodu, kakao, kávu, múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Bielky vyšľaháme na sneh a metličkou ich zľahka vmiešame k zvyšnej zmesi.

Pripravené cesto vylejeme na plech(30x25) vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme pri teplote 170 stupňov približne 20 - 25 minút.

V troche mlieka rozmiešame puding s instantnou kávou. Zvyšné mlieko dáme od hrnca, privedieme k varu, prilejeme puding a uvaríme hustý krém. Necháme vychladnúť za občasného premiešania.

Maslo s cukrom vyšľaháme a po častiach k nemu zašľaháme vychladnutý puding. Na vychladnutý plát rovnomerne natrieme hotový krém.

Smotanu na šľahanie s van. cukrom a stužovačom vyšľaháme a natrieme na koláč. Vrch koláča posypeme kakaom alebo strúhanou čokoládou.

Dobrú chuť!

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!