Osviežujúca a lahodná tvarohová torta so želé, pripravená raz-dva!

Reklamy

Pripravte si tento lahodný dezert, ktorým nik nepohrdne.

RECEPT

Osviežujúca a lahodná tvarohová torta so želé, pripravená raz-dva!

Pripravte si tento lahodný dezert, ktorým nik nepohrdne.

INGREDIENCIE korpus

  • 100g hladká múka

  • 50g práškový cukor

  • 15g kakao

  • 3 vajcia

  • 3PL kokosový olej

  • 3PL vlažná voda

  • 1PL prášok do pečiva

INGREDIENCIE na plnku

  • 500g jemný tvaroh

  • 1 kyslá smotana

  • 4PL práškový cukor

  • 1 vanilínový cukor

  • 1 želatína + 1,5dcl mlieka

INGREDIENCIE na polevu

  • cukrárske želé

  • 2PL cukor

POSTUP

  • Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme olej, vlažnú vodu a zmiešame mixérom. Nakoniec pridáme múku s práškom do pečiva, kakao a zmiešame metličkou.

  • Pripravené cesto vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 160 stupňov približne 15 - 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť, vyberieme z formy a odstránime papier na pečenie.

  • Pripravíme si plnku.

  • Želatínu namočíme do studeného mlieka, necháme postáť 10 minút a potom zohrejeme do rozpustenie, pozor - nevaríme! Necháme mierne vychladnúť.

  • V mise si vymiešame tvaroh s cukrom, vanilkou a smotanou. Pridáme mierne vychladnutú želatínu a zmiešame mixérom.

  • Boky formy vystelieme papierom na pečenie a vrátime do nej vychladnutý korpus.

  • Na korpus navrstvíme pripravenú plnku a zarovnáme.

  • Nakoniec si pripravíme cukrárske želé podľa návodu a vylejeme na vychladnutú tvarohovú plnku. Necháme dobre stuhnúť a môžeme podávať.

  • Dobrú chuť!