Krehké lístkové trubičky naplnené snehovou plnkou.

Reklamy

Klasika, ktorú doma milujeme.

RECEPT

Krehké lístkové trubičky naplnené snehovou plnkou.

Klasika, ktorú doma milujeme.

INGREDIENCIE

  • 1 balenie lístkové cesto

  • 5 vaječných bielok

  • 400g práškový cukor

  • 1ČL citrónová šťava

  • vajce na potretie

  • štipka soli

POSTUP

  • Lístkové cesto si vyvaľkáme na hrúbku cca 2mm alebo kúpime vyvaľkané. Vyvaľkané cesto si narežeme na pásiky hrúbky cca 2cm.

  • Plech vystelieme papierom na pečenie a kovové trubičky potrieme olejom.

  • Na kovové trubičky namotáme pásiky a naukladáme na plech.

  • Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 160 stupňov približne 15 minút.

  • Po upečení ich stiahneme z kovových trubičiek a necháme vychladnúť.

  • Bielky so štipkou soli vyšľaháme do peny. Po lyžiciach zašľaháme cukor, asi 2 minúty.

  • Ďalej šľaháme nad parou cca 20 minút do zhustnutia. Pred koncom pridáme citrónovú šťavu a došľaháme.

  • Pripravený sneh dáme do cukrárskeho vrecka a naplníme trubičky. Posypeme práškovým cukrom a máme hotovo.

  • Dobrú chuť!