Keď sú paradajky správnej veľkosti, ale stále zelené, počas teplých dní rýchlo dozrejú. Keď však hrozí ochladenie, dozrievajú pomalšie a hrozí, že to už nestihnú.
Pohnojte ich, ako je popísané nižšie a ovocie sa za chvíľu zmení na červené! A ako bonus budú paradajky ešte sladšie.
Vezmite 1 polievkovú lyžicu síranu draselného, zrieďte v malom množstve vody. Potom nalejte roztok do 10-litrového vedra s vodou. Pridajte 1 čajovú lyžičku jódu.
Nalejte asi 1 liter tohto koktejlu na krík paradajok (pôda by mala byť vlhká). Toto stačí urobiť raz v období dozrievania a budete milo prekvapení!
Pozrite si tiež:
Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!
Povedzte o nás Vašim priateľom
Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!