Dokonalá kombinácia chrumkavého lístkového cesta, jemného vanilkového krému a jahôd!

Reklamy

Jednoduchý, no výborný zákusok „Mille Feuille“

RECEPT

Dokonalá kombinácia chrumkavého lístkového cesta, jemného vanilkového krému a jahôd!

Jednoduchý, no výborný zákusok "Mille Feuille"

INGREDIENCIE

  • 1 balenie chladené lístkové cesto

  • 100g čerstvé jahody

  • 1 vanilínový cukor

INGREDIENCIE na krém

  • 400ml mlieko

  • 100g kryštálový cukor

  • 4 žĺtky

  • 2PL hladká múka

  • 2ks vanilkový lusk

  • 100g maslo

POSTUP

  • Najskôr si pripravíme krém. Mlieko dáme zohrievať na mierny oheň. V miske si metličkou vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, pridáme postupne múku, prilejeme trochu horúceho mlieka, dobre prešľaháme a žĺtkovú zmes pridáme ho horúceho mlieka. Za stáleho miešania uvaríme hustý krém.

  • Do horúceho krému vmiešame po kúskoch maslo. Pripravený krém dáme do misy, zakryjeme potravinovou fóliou a uložíme do chladničky, približne na hodinu.

  • Lístkové cesto na doske mierne pomúčime, trošku ešte rozvaľkáme a rozrežeme na 4 rovnaké obdĺžniky. Preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, veľmi husto popicháme vidličkou, zľahka posypeme práškovým cukrom, zakryjeme aj zhora papierom na pečenie, zaťažíme druhým plechom a dáme piecť.

  • Pečieme najskôr pri teplote 200 stupňov 15 minút, potom zložíme plech a odstránime papier na pečenie a pri rovnakej teplote dopečieme do zlato-hneda. Upečené pláty necháme vychladnúť.

  • Jahody si očistíme, nakrájame a posypeme vanilkovým cukrom.

  • Každý plát priečne rozrežeme na 3 menšie obdĺžniky, celkovo teda budeme mať 12 rovnakých kusov. Na spodný plát natrieme krém, pridáme jahody, prekryjeme druhý plát, opäť natrieme krém, jahody a na vrch zákusku dáme tretí plát. Rovnako postupujeme pri ďalších 3 zákuskoch.

  • Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

  • Dobrú chuť!