Vonku chrumkavé, vnútri krémové! Najlepší dezert si pripravíte len ​​z 2 ingrediencií!

Reklamy

Dokonalý dezert by mal byť lahodný, rýchly a jednoduchý na prípravu. A najlepšie by bolo, aby nevyžaduje sofistikované, ťažko dostupné prísady a a postupy!

A tento je presne taký. Jemné, sladké, nekomplikované a efektívne.

Vyžaduje si to len dve ingrediencie a čas prípravy je len 15 minút plus čas na pečenie.

Na dezert potrebujete len žĺtky, ale aby nič nevyšlo nazmar, ponúkame aj jeden skvelý recept na večeru s použitím vaječných bielkov.

Všetko spotrebované, dostaneme  tak vynikajúci dezert a večeru.

Suroviny na dezert:

  • 6 žĺtkov
  • 1 šálka cukru

Príprava:

1. Vaječné žĺtky s cukrom šľaháme mixérom 15 minút do nadýchanej hmoty.

2. Cesto nalejte do 5 cm formičiek na muffiny, ktoré naplňte do polovice.

3. Dezert pečieme 60 minút v rúre predhriatej na 100 °C, pričom plech položíme na strednú alebo hornú policu rúry.

4. Nechajte vychladnúť a potom vyberte z foriem.

Zvonku sú lahodne chrumkavé a zvnútra žuvacie!

Bonusový recept – Pizza s bielkovým cestom!

Ingrediencie:

  1. 3 bielka (treba na jeden bochník, ale môžete urobiť dve porcie)
  2. 2,5 lyžice múky
  3. 2 polievkové lyžice paradajkovej omáčky
  4. pol paradajky
  1. olivy
  2. mozzarella
  3. soľ, oregano – podľa chuti

Príprava:

1. Bielky vyšľaháme s veľkou štipkou soli do peny.

2. Pridajte múku. Miešajte špachtľou do hladka krúživými pohybmi zdola nahor.

3. Hmotu rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie, vymastený olejom.

4. Pečieme 15 minút v rúre vyhriatej na 200°C.

5. Vrch pomastíme paradajkovou omáčkou. Na jeho povrchu rozložíme polovice paradajok a olív. Posypeme oreganom a nastrúhanou alebo na kocky nakrájanou mozzarellou.

6. Pečieme ďalších 5 minút.

DOBRÚ CHUŤ!

Pozrite si tiež:

Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!

Povedzte o nás Vašim priateľom

Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!

Zdroj: ILRIFUGIOPERFETTO/YOUTUBE