Dokonalý dezert „PARÍŽSKE KOCKY“!

Reklamy

Vynikajúci, jemný koláčik s neodolateľným krémom, ktorý sa výborne hodí na každú príležitosť, či len tak, keď nás popadne chuť na sladké!

RECEPT

Dokonalý dezert "PARÍŽSKE KOCKY"!

Vynikajúci, jemný koláčik s neodolateľným krémom, ktorý sa výborne hodí na každú príležitosť, či len tak, keď nás popadne chuť na sladké!

INGREDIENCIE na cesto

  • 300g práškový cukor

  • 200g polohrubá múka

  • 150ml voda

  • 150ml olej

  • 4 vajcia

  • 1PL kakao

  • 1/2bal. prášok do pečiva

  • džem

  • rum(voliteľné)

INGREDIENCIE na krém

  • 4 šľahačkové smotany

  • 300g čokoláda

POSTUP

  • Deň vopred si na miernom ohni zohrejeme smotanu, pridáme čokoládu, necháme rozpustiť tak, aby nevrela a odložíme do chladničky.

  • Z bielok si vyšľaháme sneh.

  • Všetky ostatné suroviny vymiešame a zľahka pridáme sneh z bielkov.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút.

  • Upečený korpus necháme vychladnúť, môžeme pokvapkať rumom a potrieme džemom.

  • Vyšľaháme si pripravenú smotanu z predošlého dňa a rovnomerne navrstvíme na korpus. Môžeme posypať kakaom alebo strúhanou čokoládou.

  • Dobrú chuť!