Nielen za čias dávno minulých, aj dnes sa nám môže ľahko stať, že nám pri varení chýba váha. V tej chvíli dôjde na šikovné nápady našich babičiek, ktoré si vždy vedeli poradiť. Na váženie vám postačí lyžička, lyžica, poháre alebo hrnček.
Kuchyňa nie je alchymistická dielňa ani chemické laboratórium, preto sa väčšinou nič nestane, keď jednotlivé ingrediencie na varenie či pečenie navážame tak trochu od oka. Ale zase nie veľmi! Odmeriavanie na lyžice, lyžičky alebo poháre či hrnčeky bude určite tak akurát.
Surovina | 1 lyžička | 1 lyžica | 1 hrnček / pohár |
---|---|---|---|
kryštálový cukor | 5g | 25g | 220g |
soľ | 5g | 50g | 200g |
múka | 6g | 22g | 160g |
ryža | 6g | 22g | 220g |
krupica | 4g | 20g | 200g |
olej | 5g | 20g | 245g |
máslo | 8g | 25g | 210g |
rozpustené máslo | 5g | 17g | 240g |
mlieko | 5g | 17g | 240g |
sušené mlieko | 5g | 20g | 120g |
smotana | 8g | 25g | 210g |
voda | 5g | 18g | 250g |
tvaroh | 8g | 26g | 200g |
mleté orechy | 6g | 20g | 140g |
kečup | 8g | 20g | 220g |
ocot | 5g | 15g | 240g |
Pozrite si tiež:
Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!
Povedzte o nás Vašim priateľom
Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!