Táto kôprová pasta ma cenu zlata! Toto je NAJLEPŠÍ spôsob, ako uchovať kôpor na zimu, aký poznám!
Zdieľať článok na socialných sieťach
Kôpor môžete skladovať buď zmrazený alebo sušený. Mrazený lepšie uchová svoju chuť a vôňu, ako aj nutričné hodnoty.
Ale najlepší spôsob, ako uchovať kôpor, je vo forme tejto všestrannej pasty, ktorú možno použiť mnohými rôznymi spôsobmi.
Pridávam ho do cestovín, k mäsu, do šalátov či polievok. Úžasne obohatí chuť jedál kôprovou príchuťou, ale aj s inými prísadami.
Kôprová pasta na zimu
Ingrediencie:
- Kôpor – 400 g (vrátane stoniek)
- Vlašské orechy – 80 g
- Cesnak – 4-5 strúčikov (mám veľké strúčiky)
- Kôra z 1 citróna
- Šťava z 1 citróna
- Cukor – 1 lyžička
- Soľ – 1,5 lyžičky
- Slnečnicový olej – 150-180 ml.
- Zaváracie poháre 0,4 l – 2 ks
Príprava:
1. Nasekajte kôpor spolu so stonkami a vložte ho do misky mixéra.
2. Pridajte cesnak, kôru a šťavu z jedného citróna.
3. Vlašské orechy zalejte vriacou vodou, nechajte 5 minút odstáť a potom ich opečte na suchej panvici do zlatista.
4. Pražené orechy mierne ochlaďte a vložte do mixéra.
5. Pridajte cukor, soľ, olej a rozdrvte na homogénnu hmotu.
6. Hotovú pastu preložte do suchých, čistých pohárov, zatvorte viečkom a uložte do chladničky alebo pivnice.
V tejto forme môže byť pasta skladovaná až dva mesiace. Pre dlhšie skladovanie vložte pastu do sáčkov a poháre zmrazte alebo pasterizujte.
Takýto pohár je ideálna na rýchlu večeru použitím s cestovinami alebo zemiakmi! Stačí zmiešať s teplými cestovinami a máme chutnú večeru bez varenia. Oveľa lepšie ako pesto!
Pozrite si tiež:
Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!
Povedzte o nás Vašim priateľom
Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!
Zdieľať článok na socialných sieťach
Prečítajte si tiež
Novinky na váš e-mail
Žiadny geniálny nápad vám už neujde!