Niektorí považujú varenie za každodennú nevyhnutnú rutinu. Niektorí z nás majú z prípravy rozmanitých jedál skutočnú radosť a tieto triky presvedčia mnohých, že varenie je hračka.

Reklamy

Čítajte ďalej a presvedčte sa, že každý sa vo svojej kuchyni môže stať skutočným kulinárskym virtuózom. A to najmä pomocou tejto zbierky užitočných rád. Ďalšie tipy a triky do kuchyne nájdete tu!

Pre krásne biely karfiol pridajte toto

Proces varenia spôsobí, že karfiol získa sivastý odtieň, ktorý môže pokaziť vzhľad hotového pokrmu. Aby ste tomu zabránili, pridajte do vriacej vody niekoľko kvapiek mlieka a štipku soli. To pomôže vášmu karfiolu udržať si svoju belosť.

Ako zabrániť varenej, či dusenej zelenine , aby stratila farbu?

Aby zostala vaša zelenina živá a zaliata farbami aj vo varenej, dusenej alebo vyprážanej podobe, ponorte ju ihneď po uvarení do ľadovej vody.

Vylepšite svoje pečenie

Polovica čajovej lyžičky soli pridanej do vášho sladkého cesta dezert určite nepokazí. Naopak – trocha jemne mletej soli pomôže zvýrazniť chuť všetkých ostatných zložiek.

Vymeňte kocky ľadu za mrazené hrozno

Postupne topiace sa kocky ľadu môžu chuť vína zriediť. Aby ste tomu zabránili, použite radšej mrazené hrozno! Pri ochladzovaní nápoja urobia rovnakú prácu bez toho, aby zmenili jeho chuť. Jednoducho pridajte mrazené hrozno alebo iné ovocie podľa vašej chuti.

Príprava ideálnej drobivej ryže

Stáva sa vám, že z ryže sa pri varení stáva tekutá kaša? Zabráňte tomu tak, že ihneď po vypnutí sporáka zakryte hrniec bežnou kuchynskou utierkou. Tá absorbuje prebytočnú vlhkosť a zanechá vašu ryžu dokonalú.

Viac šťavy z citrónov a limetiek

Vložte do mikrovlnnej rúry čerstvý citrón, či limetku. Nastavte na maximálny výkon a nechajte ovocie vo vnútri 10 – 20 sekúnd. Vyberte ovocie a pomocou dobre neostreného noža nakrájajte. Šťavy by malo byť oveľa viac, ako zvyčajne.

Ideálny koláč bez receptu?

Na prípravu úžasne chutného koláča nepotrebujete žiadny recept. Všetko čo musíte urobiť je zapamätať si toto jednoduché pravidlo. Hlavné zložky sa musia používať v rovnakom množstve. Hmotnosť cukru sa musí rovnať hmotnosti múky. Množstvo vajec musí byť rovnaké ako množstvo masla. Použite kuchynskú váhu pre správne prevaženie.

Vždy šťavnaté mäso

Pridanie vaječného bielka a čajovej lyžičky kukuričného škrobu pomôže udržať vaše mäso šťavnaté a jemné počas celého procesu varenia.

Šťavnatejšie šaláty

Do šalátu nepridávajte čerstvú zeleninu okamžite. Vložte ich najskôr do samostatnej misy a posypte ich trochou jemnej soli. Po pár minútach pridajte do šalátu. Pridajte dresing a všetky ingrediencie dobre premiešajte. Soľ zabraňuje tomu, aby zelenina strácala tekutiny a pomáha jej tak zachovať sviežu chuť.

Lepšia a výraznejšia chuť kávy

Až nabudúce budete pripravovať kávu, skúste pridať štipku soli a škoricu! Soľ prispieva k jemnejšej chuti, zatiaľ čo škorica slúži na zvýraznenie arómy kávy.

Šťava z vždy čerstvého citróna

Kvôli čerstvej citrónovej šťave nemusíte citrón hneď krájať. Pomocou dlane niekoľkokrát citrón rolujte po doske, potom špáradlom prepichnite spodnú časť citróna a vytlačte z neho šťavu. Vzduch sa do ovocia nedostane a váš citrón ostane čerstvý.

Oddelenie vajíčka od žĺtka

Všetko čo potrebujete je obyčajná plastová fľaša a rozbité vajíčko na tanieri. Fľašu jemne stlačte a vytlačte z nej vzduch. Hrdlo priložte k žĺtku a pomaly fľašu uvoľňujte. Žĺtok vytlačíte z fľaše opätovným zatlačením.

Čistenie jahôd

Na čistenie jahôd použite obyčajnú plastovú slamku. Jednoducho vtlačte slamku spodnou časťou do jahody a pretlačte naskrz. Zelená listová časť ľahko vyskočí spolu s bielym jadrom jahody.

Krájanie mäkkého syra alebo koláča

Pomocou zubnej nite nakrájate dokonalé plátky mäkkého syra alebo koláča. Odrežte si požadovanú dĺžku, pevne ju uchopte na oboch koncoch a môžete rezať.

Pozrite si tiež:

Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!

Povedzte o nás Vašim priateľom

Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!