Určite ste už rozmýšľali, ako sa s varením či pečením vysporiadať čo najjednoduchšie a bez väčšej ujmy. Pozrite si triky svetových šéfkuchárov ktoré vám ušetria čas i energiu.

Reklamy

Ako rýchlo uvariť cestoviny, oškrabať zemiaky či roztopiť maslo? Rozmýšľali ste už nad tým, ako dlho treba variť vajíčko na mäkko alebo ako pripraviť dokonale upečenú slaninu? To všetko, a o mnoho viac nájdete u nás!

Správne prepečený hamburger

Ak sa chystáte doma pripravovať lahodné hamburgery z mletého mäsa, skúste do stredu spraviť priehlbinu. Tým sa skráti čas prípravy a hamburger bude rovnomerne prepečený.

Krájanie tôrt a zákuskov

Pred odkrojením dokonalého kúska koláča vložte nôž pod horúcu vodu. Takto zabránite prilepeniu koláča o čepeľ noža.

Citrónová šťava

Pogúľajte citrón dlaňou po pracovnej doske a zapichnite doň rozprašovač.

Rýchlo uvarené cestoviny

Ak cestoviny na niekoľko hodín namočíte do vody pred tým, ako ich dáte variť, zaberie vám samotná príprava len 1 minútu. Vyskúšajte!

Hmotnosť “od oka”

Na to, aby ste odhadli veľkosť porcie vám postačia vaše ruky. Pozrite sa ako.

Nôž pevne v ruke

Aby ste zabránili skĺznutiu noža z vašej ruky, omotajte k rukoväti gumičky.

Strúhanie syra

Prácu s akýmkoľvek tvrdým syrom si uľahčíte, pokiaľ ho zahrejete na izbovú teplotu (20 – 25°C)

Ako rozoznať kyslý citrón od kyslejšieho?

Čím je citrónová kôra tenšia, tým je citrón kyslejší

Dokonale usmažená klobása

Aby ste klobásu dokonale osmažili zvnútra aj zvonka, urobte na nej malé zárezy.

Čerstvosť vajíčka

Ako zistiť či je vajíčko čerstvé? Rozbite ho na tanierik a sledujte, ako sa správa bielko.

Rýchle roztopenie masla

Tvrdé maslo z chladničky a nekonečné čakanie na jeho roztopenie. Nalejte do pohára horúcu vodu a po chvíľke vylejte. Potom prekryte pohárom kocku masla.

Vždy čerstvý koláč

Nakrájaný koláč nezostane zatuchnutý, ak na okraje rezu pripevnite špáradlami krajce chleba.

Ako pripraviť dokonalé vajíčko?

Viete ako dlho sa varia vajíčka podľa vašej aktuálnej chuti? Toto si určite zapamätajte.

Čerstvá natrhaná zelenina

Ak natrhanú zeleninu budete skladovať zabalenú v alobale, vydrží oveľa dlhšie čerstvá.

Presne upečená slanina

Tajomstvo dokonale upečenej slaniny spočíva v tom, že ju položíte do rúry na alobal. V rúre vyhriatej na 200°C pečieme 12 minút.

Rýchle čistenie zemiakov

Mladé zemiaky dajte do hrnca s vriacou vodou približne na 30 sekúnd. Potom ich premiestnite na 30 sekúnd do studenej vody. Poddajnú šupku hravo odlúpnete prstami.

Ohriata pizza ako čerstvá

Ak chcete ohriať pizzu a cítiť, ako by bola práve upečená, pred vložením do rúry ju postriekajte vodou.

Krájanie mäsa

Rezne krájame pozdĺž žilkovania. Takto sa mäsko nerozbije a získate tak dokonalé plátky.

Sušienky v mlieku

Ako namočiť celé sušienky v mlieku a nezašpiniť si pritom prsty? Skúste vidličku.

Pozrite si tiež:

Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!

Povedzte o nás Vašim priateľom

Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!

foto: pixabay.com