Rožky už v obchode nekupujte! Ich príprava je jednoduchá, chuť je skvelá a na prípravu nepotrebujete ani rúru!
Zdieľať článok na socialných sieťach
Keď vám doma pochybí pečivo, sú tieto rožky skvelým riešením problému. Sú lahodné, nadýchané a chutia oveľa lepšie, ako z obchodu!
Ich príprava je jednoduchá, rýchla (nepočítajúc čas kysnutia) a nepotrebujete na to ani rúru!
Recept na panvicové rožky
Ingrediencie:
- 80 ml vody
- 80 ml mlieka
- 30 ml rastlinného oleja
- 0,5 lyžičky soli
- 1 lyžička cukru
- 5 g suchého droždia
- 1 vajce
- 350 g múky
Príprava:
1. Do misky nalejte vodu a mlieko. Pridajte k nim rastlinný olej, soľ, cukor a vajce. Všetko dobre premiešame.
2. Polovicu múky odoberieme, preosejeme, pridáme kvások a premiešame. Múku a droždie nalejte do misy s tekutými prísadami.
3. Vymiesime cesto. Bude mokré, tak postupne pridávajte zvyšok múky. Hniesť. Výsledné cesto by malo byť ľahké a lepkavé.
4. Vymiesené cesto dáme na hodinu a pol na teplé miesto.
5. Po uplynutí tejto doby vytvarujte žemle. Pracovnú plochu posypte múkou. Cesto miesime asi 5 minút. Potom z neho urobte valček a rozdeľte ho na 6 rovnakých častí.
6. Z každej časti cesta vytvorte malý plochý koláč a zrolujte ho do tesnej trubice.
7. Vytvarované valčeky necháme ešte 15 minút na pomúčenej doske a prikryjeme čistou utierkou.
8. Teraz zohrejte panvicu na sucho. Vložte rolky na panvicu, prikryte pokrievkou a pečte na minimálnom ohni do zlatista.
9. Trvá to približne 15 minút, ale čas varenia sa môže líšiť v závislosti od typu panvice.
Pozrite si tiež:
Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!
Povedzte o nás Vašim priateľom
Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!
Zdieľať článok na socialných sieťach
Prečítajte si tiež
Novinky na váš e-mail
Žiadny geniálny nápad vám už neujde!