Potraviny znižujúce hladinu cholesterolu, ktoré by ste mali jesť od 45. roku života
Zdieľať článok na socialných sieťach
Sú zdrojom živín ako je bór, vitamín K a vápnik, takže ich konzumácia zlepšuje stav kostí. Prečo by sme ich mali zaradiť do jedálnička?
Jedenie určitých potravín môže telu poskytnúť veľké množstvo živín, ktoré majú pre telo veľké výhody. Tieto potraviny sú hovorovo známe ako „superpotraviny“ a čoraz častejšie sa začleňujú do jedálnička.
Existujú niektoré, ktoré pomáhajú zlepšovať cholesterol alebo kontrolovať hladinu cukru v krvi. Existujú aj také, ktoré bojujú so zápchou a zlepšujú trávenie, niektoré majú protizápalové vlastnosti alebo sú nízkokalorické, diuretické a zasýtia.
Jednou z takýchto superpotravín, ktoré stojí za to zdôrazniť, sú sušené slivky, jedlo s mnohými fyzickými výhodami, ktoré štúdia publikovaná v časopise Journal of Medicinal Food odporúča zvýšiť konzumáciu od 45 rokov.
„Konzumácia sušených sliviek zlepšuje celkový cholesterol a antioxidačnú kapacitu a znižuje zápal u zdravých žien po menopauze,“ píšu odborníci.
Tu sú všetky výhody konzumácie sliviek
- Pomáha kontrolovať hladinu cholesterolu
Vitamín C v sušených slivkách udržuje zdravé cievy, vitamín K zabraňuje kalcifikácii tepien a pektín pomáha znižovať cholesterol tým, že znižuje vstrebávanie tukov z potravy. Zo všetkých týchto dôvodov sušené slivky pomáhajú telu chrániť sa pred kardiovaskulárnymi ochoreniami.
- Zápcha
Je veľmi bohatý na rozpustnú vlákninu, ako je pektín, a nerozpustnú vlákninu, ako je celulóza a hemicelulóza, ktoré absorbujú vodu z tráviaceho traktu a vytvárajú gél, ktorý pomáha regulovať pohyby čriev, zmierňuje zápchu a znižuje riziko hemoroidov.
- Reguluje hladinu cukru v krvi
Sušené slivky obsahujú rozpustnú vlákninu, ako je pektín, ktoré pomáhajú spomaliť vstrebávanie glukózy v strave, pomáhajú znižovať hladinu cukru v krvi a zlepšujú reakciu tela na inzulín.
- Zdravie kostí
Nakoniec, sušené slivky sú zdrojom živín, ako je bór, vitamín K a vápnik, ktoré sú ochranné a pomáhajú pri tvorbe a udržiavaní kostných buniek.
Upozorňujeme, že ide o všeobecné informácie a nenahrádzajú odborné poradenstvo.
Zdieľať článok na socialných sieťach
Prečítajte si tiež
Novinky na váš e-mail
Žiadny geniálny nápad vám už neujde!