Lepší spôsob uskladnenia veľkej úrody kôpru na zimu nepoznám. Pripravte si túto pastu!

Publikované: 14 júna 2024Prečítané: 32530Značky: , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Kôpor môžete skladovať buď zmrazený alebo sušený. Mrazený lepšie uchová svoju chuť a vôňu, ako aj nutričné ​​hodnoty.

Ale najlepší spôsob, ako uchovať kôpor, je vo forme tejto všestrannej pasty, ktorú možno použiť mnohými rôznymi spôsobmi.

Pridávam ho do cestovín, k mäsu, do šalátov či polievok. Úžasne obohatí chuť jedál kôprovou príchuťou, ale aj s inými prísadami.

Kôprová pasta na zimu

Ingrediencie:

  • Kôpor - 400 g (vrátane stoniek)
  • Vlašské orechy - 80 g
  • Cesnak - 4-5 strúčikov (mám veľké strúčiky)
  • Kôra z 1 citróna
  • Šťava z 1 citróna
  • Cukor - 1 lyžička
  • Soľ - 1,5 lyžičky
  • Slnečnicový olej - 150-180 ml.
  • Zaváracie poháre 0,4 l - 2 ks

Príprava:

1. Nasekajte kôpor spolu so stonkami a vložte ho do misky mixéra.

2. Pridajte cesnak, kôru a šťavu z jedného citróna.

3. Vlašské orechy zalejte vriacou vodou, nechajte 5 minút odstáť a potom ich opečte na suchej panvici do zlatista.

4. Pražené orechy mierne ochlaďte a vložte do mixéra.

5. Pridajte cukor, soľ, olej a rozdrvte na homogénnu hmotu.

6. Hotovú pastu preložte do suchých, čistých pohárov, zatvorte viečkom a uložte do chladničky alebo pivnice.

V tejto forme môže byť pasta skladovaná až dva mesiace. Pre dlhšie skladovanie vložte pastu do sáčkov a poháre zmrazte alebo pasterizujte.

Takýto pohár je ideálna na rýchlu večeru použitím s cestovinami alebo zemiakmi! Stačí zmiešať s teplými cestovinami a máme chutnú večeru bez varenia. Oveľa lepšie ako pesto!

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!