Lahodný dezert, na ktorom si vždy pochutíme „ĽADOVÉ KOCKY“!
Zdieľať článok na socialných sieťach
Lahodný dezert, na ktorom si vždy pochutíme „ĽADOVÉ KOCKY“!
INGREDIENCIE cesto
- 4 vajcia
- 4PL hladká múka
- 4PL kryštálový cukor
- 2PL kakao1čl prášok do pečiva
- štipka soli
- NA POLIATIE: 3dl voda + 80g cukor
INGREDIENCIE krém
- 800ml mlieko
- 5PL hladká múka
- 4PL kryštálový cukor
- 3PL kukuričný škrob
INGREDIENCIE poleva
- 100g horká čokoláda
- 100ml smotana na šľahanie
- 2bal. vanilínový cukor
- 2čl vanilkový extrakt
- 120g maslo
Postup
V mise si zmiešame sypké suroviny - múka, kakao, prášok do pečiva.
Bielky vyšľaháme so štipkou soli a 2PL cukru na sneh. Žĺtky s 2PL cukru vyšľaháme, kým zmes zbledne. Sneh jemne vmiešame k žĺtkovej zmesi, nakoniec primiešame sypké suroviny, dobre premiešame.
Pripravené cesto navrstvíme do formy alebo hlbokého malého plechu vystlaného papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15 minút.
Na poliatie korpusu si uvaríme vodu s cukrom, približne 5 minút, cukor musí byť rozpustený. Hotový sirup necháme trochu vychladnúť a ešte teplým polejeme teplý(nie horúci) koláč.
6dl mlieka dáme variť do hrnca spolu s cukrom. Vo zvyšnom mlieku metličkou rozmiešame múku, škrob, van. cukor na hladkú zmes(bez hrudiek). Po zovretí mlieka prilejeme pripravenú zmes a za stáleho miešania uvaríme hustý krém.
Maslo si vyšľaháme do penista a postupne k nemu prišľaháme vychladnutý krém. Hotový krém natrieme na vychladnutý korpus a dáme do chladničky.
V hrnci si zohrejeme smotanu(neprivedieme k varu). Čokoládu nalámeme na kúsky a pridáme k nej horúcu smotanu, miešame, pokým sa čokoláda rozpustí. Hotovou polevou polejem pripravený koláč a necháme aspoň niekoľko hodín chladiť, ideálne cez noc.
Dobrú chuť!
Zdieľať článok na socialných sieťach
Prečítajte si tiež
Novinky na váš e-mail
Žiadny geniálny nápad vám už neujde!