Luxusný smotanový dezert, ktorý u nás nechýba na žiadnej oslave – malinová „panna cotta“

Publikované: 13 októbra 2023Prečítané: 1151Značky: , , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Luxusný smotanový dezert, ktorý u nás nechýba na žiadnej oslave – malinová „panna cotta“

Doprajte sebe a svojej rodine mimoriadny chuťový zážitok v podobe tohto jemného smotanového dezertu s malinami.

RECEPT

Luxusný smotanový dezert, ktorý u nás nechýba na žiadnej oslave - malinová "panna cotta"

Doprajte sebe a svojej rodine mimoriadny chuťový zážitok v podobe tohto jemného smotanového dezertu s malinami.

INGREDIENCIE

  • 750ml smotana na šľahanie

  • 75g kryštálový cukor

  • 7 plátkov želatíny(6 do smotany, 1ks do jahodovej zmesi)

  • 1 vanilkový struk

  • voda

INGREDIENCIE na malinovú zmes

  • 400g maliny(môžu byť aj mrazené)

  • 50g kryštálový cukor

POSTUP

  • Pripravíme si malinovú zmes.

  • V hrnci si rozvaríme maliny s cukrom, ja dávam aj 1 plát napučanej želatíny po odstavení zo sporáka a necháme vychladnúť.

  • Pripravenú vychladnutú malinovú zmes nalejeme do pohárov a dáme vychladiť.

  • Želatínu(6plátkov) namočíme do vody, aby zmäkla a napučala.

  • Do hrnca si nalejeme smotanu. Vanilkový struk rozrežeme a vyškriabeme vnútro, ktoré pridáme k smotane.

  • Pridáme cukor a pomaly zohrievame. Za stáleho miešania zohrievame, ale neprivedieme k varu.

  • Po rozpustení cukru smotanu odstavíme zo sporáka a pridáme vyžmýkané plátky želatíny. Dobre premiešame, aby sa želatína rozpustila a spojila so smotanou.

  • Pripravenú zmes pomaly nalejeme do pohárov na malinovú zmes a dáme do chladničky minimálne na 3 hodiny. Pred podávaním ozdobíme podľa seba, hoblinami čokolády, ovocím a pod.

  • Dobrú chuť!

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!