Zapekaná zelenina po provensálsky

Publikované: 1 decembra 2022Prečítané: 1517Značky: , , , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Šťavnatá farebná zelenina s chrumkavou bagetou je výbornou zdravou voľbou na večeru.

Ľahké, zdravé a jednoduché jedlo, ktoré pošteklí chuťové poháriky, no neuškodí postave.

RECEPT

Šťavnatá farebná zelenina s chrumkavou bagetou je výbornou zdravou voľbou na večeru.

Ľahké, zdravé a jednoduché jedlo, ktoré pošteklí chuťové poháriky, no neuškodí postave.

INGREDIENCIE

  • 1 cuketa

  • 1 baklažán

  • 4 paradajky

  • 100g tvrdý syr

  • 20g bazalka

  • 4 strúčiky cesnaku

  • 4PL olivový olej

  • provensálske bylinky

  • soľ, mleté čierne korenie

POSTUP

  • Cuketu, baklažán a paradajky si nakrájame na 0,5cm plátky.

  • 1/2 tvrdého syra si nakrájame na plátky a druhú polovicu si nastrúhame na strúhadle.

  • Zapekaciu misu vymastíme olejom a naukladáme do nej zvislo nakrájané plátky, striedavo baklažán, paradajka, cuketa a syr.

  • V malej miske si zmiešame prelisovaný cesnak, 2PL olivový olej, provensálske bylinky, bazalku, soľ a čierne mleté korenie.

  • Zmiešanú zmes vylejeme na zeleninu do zapekacej misy a prekryjeme alobalom.

  • Pečieme na 160 stupňov približne hodinu.

  • Po hodine odoberieme z misy alobal a posypeme nastrúhaným syrom a dáme do rúry ešte na 5-7 minút.

  • Môžeme podávať s chrumkavou bagetkou.

  • Dobrú chuť!

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!