Vynikajúce „karamelové a čokoládové TARTALETKY“!
Zdieľať článok na socialných sieťach
Vynikajúce „karamelové a čokoládové TARTALETKY“! Sladké koláčiky, ktoré nielen lákavo vyzerajú ale aj výborne chutia!

INGREDIENCIE cesto
- 300g hladká múka
- 180g maslo
- 70g práškový cukor
- 2 žĺtky
- 1bal. vanilínový cukor
INGREDIENCIE karamelová plnka
- 1 plechovka karamelové salko
- 150g maslo
- 150g mascarpone
INGREDIENCIE čokoládová plnka
- 300g biela čokoláda
- 150ml smotana na šľahanie
- 1pl maslo
POSTUP
Cesto - suroviny zmiešame, rukami vypracujeme cesto, zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na hodinu do chladničky.
Po hodine cesto vyberieme z chladničky, rozvaľkáme ho na hrúbku približne 0,5cm a vykrajovačkou(alebo pohárom) vykrojíme kolieska (musia byť o čosi väčšie ako je priemer formičky). Vykrojené kolieska rukou utlačíme do vymastených a múkou vysypaných formičiek. Cesto na dne formičky popicháme vidličkou.
Pripravené koláčiky poukladáme na plech a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 12 minút. Po upečení necháme vychladnúť a potom opatrne vyklopíme.
Karamelová plnka - suroviny dáme do hrnca, za stáleho miešania zohrievame(nevaríme), kým sa suroviny prepoja a vznikne hladký krém. Hotovým krémom naplníme tartaletky.
Čokoládová plnka - v hrnci zohrejeme smotanu, zalejeme ňou nalámanú čokoládu, miešame, kým nám vznikne hladká poleva. Nakoniec vmiešame lyžicu masla. Hotovou plnkou naplníme tartaletky.
Dobrú chuť
Zdieľať článok na socialných sieťach
Prečítajte si tiež

Novinky na váš e-mail
Žiadny geniálny nápad vám už neujde!