Vynikajúca čokoládovo-arašidová torta

Publikované: 20 januára 2023Prečítané: 852Značky: , , , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Lahodný čokoládovo-arašidový dezert. Príprava je jednoduchá a dezert naozaj chutný a vláčny.

RECEPT

Lahodný čokoládovo-arašidový dezert. Príprava je jednoduchá a dezert naozaj chutný a vláčny.

INGREDIENCIE

  • 220g hladká múka

  • 6PL práškový cukor

  • 1/2 šálky oleja

  • 1/2 šálky teplé mlieko

  • 2ČL prášok do pečiva

  • 2PL kakao

INGREDIENCIE na polevu

  • 2ks čokoláda(varová, horká, mliečna)

  • 2PL olej

  • 150g pražené arašidy

POSTUP

  • V mise si zmiešame preosiatu múku, práškový cukor, štipku soli, kakao, prášok do pečiva.

  • Pridáme olej, teplé mlieko a dobre zmiešame.

  • Pripravenú zmes dáme do formy vystlanej papierom na pečenie.

  • Pečieme na 180 stupňov.

  • Vyberieme z formy a necháme vychladnúť.

  • Pripravíme si polevu.

  • Rozdrvíme si pražené arašidy.

  • Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu s olejom.

  • Do rozpustenej čokolády pridáme arašidy, premiešame a potrieme na hotovú tortu.

  • Dobrú chuť!

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!