Výbornú vidiecku krkovičku pripravujem do zaváracích pohárov. Jemná a chutná prekvapila všetkých, ktorí ju vyskúšali
Zdieľať článok na socialných sieťach
Kúpiť dobré údeniny v obchode je čoraz ťažšie a nie každý má podmienky na to, aby si ich vlastnoručne vyrábal. Tento recept zachráni situáciu a vynikajúce bravčové mäsko je na svete.
Stačí siahnuť po fľaši a lahodné mäsko na chlebíčky máte na dosah. Toto je naozaj geniálny recept, jednoduchý a rýchly, zvládne ho aj laik v kuchyni!
Naše staré mamy si takto vyrábali zásoby na ťažké časy.
Recept na zaváranú bravčovú krkovičku
Potrebné ingrediencie:
- 2 kg bravčovej krkovičky
- 4 strúčiky cesnaku
- 40 g konzervačnej soli
- 3 lyžičky majoránky
- 1 lyžička ľubovníka
- 1 lyžička čierneho korenia
- poháre so širokým otvorom
Postup:
1. Zaváracie poháre sterilizujeme. Mäso nakrájame na také veľkosti, aby nám čo najviac vyplnilo poháre, ktoré máme. V každom jeden celý kus mäsa.
2. Potom primiešame soľ, korenie, majoránku, prelisovaný cesnak a mäso dôkladne potrieme zo všetkých strán. Vložte mäso do misky, vložte ju do chladničky na dva dni.
3. Po dvoch dňoch vložte mäso do pohárov a zatvorte ich viečkami.
4. Na dno veľkého hrnca dáme utierku, na ňu položíme zaváracie poháre s mäsom a zalejeme vodou do 3/4 výšky zaváracích pohárov.
5. Hrniec prikryjeme pokrievkou, privedieme vodu do varu a keď začne vrieť, mäso v zaváracích pohároch varíme ešte 2 hodiny na miernom ohni.
6. Vypnite a nechajte úplne vychladnúť. Po uplynutí tejto doby vložte poháre do chladničky, kým úplne nestuhnú.
Mäso je jemné a chutné!
Zdieľať článok na socialných sieťach
Prečítajte si tiež
Novinky na váš e-mail
Žiadny geniálny nápad vám už neujde!