Sterilizované sušené paradajky s cesnakom a bazalkou

Publikované: 10 augusta 2023Prečítané: 1293Značky: , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Táto pochúťka sa výborne hodí do šalátov, cestovín, na chrumkavý chlebík alebo len tak k dobrému vínku!

RECEPT

Táto pochúťka sa výborne hodí do šalátov, cestovín, na chrumkavý chlebík alebo len tak k dobrému vínku!

INGREDIENCIE

  • 3kg paradajky

  • olivový olej

  • čerstvá + sušená bazalka

  • sušené oregano

  • cesnak

  • soľ

  • kryštálový cukor

POSTUP

  • Paradajky umyjeme, nakrájame a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie šupkou dole.

  • Osolíme, posypeme sušenou bazalkou a oreganom, pokvapkáme olejom a pridáme cukor.

  • Sušíme v rúre pri teplote 150 stupňov, rúru nesmieme úplne zatvoriť(použijeme drevenú varechu do dvierok). Sušíme približne 4 hodiny.

  • Do zaváracích pohárov vrstvíme takto pripravené paradajky, pridáme cesnak a čerstvú bazalku a dolejeme(nie úplne po okraj) olivovým olejom. Ak treba, dochutíme soľou.

  • Na hlboký pekáč si naukladáme zaváracie poháre, do pekáča nalejeme trochu vody a dáme do rúry sterilizovať na 200 stupňov.

  • Sterilizujeme dovtedy, kým začne olej vo vnútri bublinkovať. Rúru vypneme a necháme paradajky v nej až do úplného vychladnutia.

  • Dobru chuť!

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!