Recept na čokoládový koláč. Kým sa mi zohreje rúra, cesto mám premiešané a nachystané na pečenie
Zdieľať článok na socialných sieťach
Zamilujú si ho všetci, pre ktorých je čokoládová príchuť to, čo od sladkostí očakávajú! Z trúby vychádza nadýchaný, vláčny a jemný!
Tento koláč robím už roky, pretože je to najjednoduchší koláč v situácií, keď máte chuť na niečo rýchle a veľmi chutné. Prečítajte si tento recept a vyskúšajte si ho pripraviť. Určite neoľutujete!
Recept na čokoládový koláč
Začnite zapnutím rúry a nastavením teploty na 180°C. Kým vymiešate cesto, akurát sa vám nahreje.
Ingrediencie:
- múka – 125 g
- cukor – 140 g
- kakao – 25 g
- soľ – 0,5 č. lyžičky
- sóda – 0,5 č. lyžičky
- vajcia – 1 ks
- maslo (roztopené) – 30 g
- olej – 30 g
- mlieko – 140 ml
- jablčný ocot – 1 č. lyžička
Príprava:
Zmiešame všetky suché ingrediencie: múku, cukor, kakao, soľ, sódu.
Všetko dobre premiešame. A potom pridáme: vajcia, maslo (roztopené), olej a mlieko.
Keď je všetko dôkladne premiešané, pridajte lyžičku jablčného octu.
Formu s priemerom cca 18 cm je potrebné vymastiť maslom, môžete posypať aj kakaom a naliať do nej cesto.
Ihneď vložte koláč do rúry. Nesmiete otáľať. Pečieme 35-45 minút, podľa rúry, špáradlom skontrolujte, či je hotová.
Tá vôňa a chuť, mňam. Dobrú chuť!
Pozrite si tiež:
Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!
Povedzte o nás Vašim priateľom
Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!
Zdroj: ZHYTTIA.COM.UA
Zdieľať článok na socialných sieťach
Prečítajte si tiež
Novinky na váš e-mail
Žiadny geniálny nápad vám už neujde!