Najlahodnejší citrónový koláčik so snehovou perinkou! Jemný, svieži, krémový zákusok vhodný na každú príležitosť!

Publikované: 30 októbra 2023Prečítané: 892Značky: , , , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Najlahodnejší citrónový koláčik so snehovou perinkou!

Jemný, svieži, krémový zákusok vhodný na každú príležitosť!

RECEPT

Najlahodnejší citrónový koláčik so snehovou perinkou!

Jemný, svieži, krémový zákusok vhodný na každú príležitosť!

INGREDIENCIE korpus

  • 225g hladká múka

  • 50g mandľová múka

  • 60g práškový cukor

  • 125g maslo

  • 3 žĺtky

  • 1ČL prášok do pečiva

INGREDIENCIE na krém

  • 120ml citrónová šťava

  • 300ml voda

  • 200g kryštálový cukor

  • 3 žĺtky

  • 75g kukuričný škrob

  • 60g maslo

  • 1PL citrónová kôra

INGREDIENCIE na pusinky

  • 5ks bielky

  • 125g kryštálový cukor

  • 2ks vanilínový cukor

POSTUP

  • V mise si zmiešame obe múky, práškový cukor, prášok do pečiva a maslo.

  • Rukami si vypracujeme zo surovín mrveničku.

  • Po jednom pridávame žĺtky a vymiešame na celistvé cesto.

  • Pripravené cesto necháme odpočívať v chlade 30 minút.

  • Cesto si vyvaľkáme do tvaru kruhu, hrúbka približne 1cm.

  • Formu vystelieme papierom na pečenie a cesto vtlačíme do formy na dno a boky.

  • Popicháme vidličkou.

  • Na vrch cesta dáme papier na pečenie a naň rozsypeme ryžu(cícer), aby sme cesto zaťažili.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov 10 minút, formu vyberieme a odstránime vrchný papier na pečenie s ťažítkom.

  • Opäť vrátime do rúry a pečieme ešte 10 minút do zlatohnedej farby.

  • Po upečení necháme korpus vychladnúť.

  • Pripravíme si citrónový krém.

  • V hrnci si zmiešame cukor, vodu, škrob a citrónovú šťavu.

  • Na miernom ohni za stáleho miešania uvaríme hustý krém.

  • Do mierne vychladnutého krému primiešame citrónovú kôru, žĺtky a maslo a necháme vychladnúť.

  • Pripravený krém navrstvíme na upečený korpus.

  • Pripravíme si sneh na pusinky.

  • V mise si vyšľaháme bielka, postupne zašľaháme cukor a nakoniec vanilínový cukor.

  • Vyšľaháme na tuhý, lesklý sneh, ktorý pomocou lyžice nanesieme na koláč v tvare malých snehových pusiniek.

  • Pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov približne 8 - 10 minút, kým sa pusinky nesfarbia do zlatista.

  • Po upečení necháme vychladnúť a môžeme podávať.

  • Dobrú chuť!

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!