Jemná, chutná nakladaná vidiecka krkovička

Publikované: 6 septembra 2023Prečítané: 4771Značky: , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Kúpiť dobré údeniny v obchode je čoraz ťažšie a nie každý má podmienky na to, aby si ich vlastnoručne vyrábal. Tento recept zachráni situáciu a vynikajúce bravčové mäsko je na svete.

Stačí siahnuť po fľaši a lahodné mäsko na chlebíčky máte na dosah. Toto je naozaj geniálny recept, jednoduchý a rýchly, zvládne ho aj laik v kuchyni!

Naše staré mamy si takto vyrábali zásoby na ťažké časy.

Recept na zaváranú bravčovú krkovičku

Potrebné ingrediencie:

  • 2 kg bravčovej krkovičky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 40 g konzervačnej soli
  • 3 lyžičky majoránky
  • 1 lyžička ľubovníka
  • 1 lyžička čierneho korenia
  • poháre so širokým otvorom

Postup:

1. Zaváracie poháre sterilizujeme. Mäso nakrájame na také veľkosti, aby nám čo najviac vyplnilo poháre, ktoré máme. V každom jeden celý kus mäsa.

2. Potom primiešame soľ, korenie, majoránku, prelisovaný cesnak a mäso dôkladne potrieme zo všetkých strán. Vložte mäso do misky, vložte ju do chladničky na dva dni.

3. Po dvoch dňoch vložte mäso do pohárov a zatvorte ich viečkami.

4. Na dno veľkého hrnca dáme utierku, na ňu položíme zaváracie poháre s mäsom a zalejeme vodou do 3/4 výšky zaváracích pohárov.

5. Hrniec prikryjeme pokrievkou, privedieme vodu do varu a keď začne vrieť, mäso v zaváracích pohároch varíme ešte 2 hodiny na miernom ohni.

6. Vypnite a nechajte úplne vychladnúť. Po uplynutí tejto doby vložte poháre do chladničky, kým úplne nestuhnú.

Mäso je jemné a chutné!

Pozrite si tiež:

Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!

Povedzte o nás Vašim priateľom

Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!

Zdroj: Swojskie Jedzonko, youtube.com

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!