Jeden z našich obľúbených kokosových dezertov „KOKOSOVÝ KRÉMEŠ“! Príprava je celkom rýchla a jednoduchá a výsledok naozaj vynikajúci!

Publikované: 14 februára 2024Prečítané: 3140Značky: , , , , , , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Jeden z našich obľúbených kokosových dezertov „KOKOSOVÝ KRÉMEŠ“!

Príprava je celkom rýchla a jednoduchá a výsledok naozaj vynikajúci!

RECEPT

Jeden z našich obľúbených kokosových dezertov "KOKOSOVÝ KRÉMEŠ"!

Príprava je celkom rýchla a jednoduchá a výsledok naozaj vynikajúci!

INGREDIENCIE korpus

  • 7 vaječných bielkov

  • 200g  práškový cukor

  • 150g strúhaný kokos

  • 3PL polohrubá múka

INGREDIENCIE pudingový krém

  • 600ml mlieko

  • 7 žĺtok

  • 5PL práškový cukor

  • 2ks vanilínový cukor

  • 2ks kokosový puding

  • 150g maslo

INGREDIENCIE šľahačka

  • 300ml smotana na šľahanie

  • 2PL práškový cukor

POSTUP

  • Z bielok si vyšľaháme sneh za postupného pridávania cukru. Pridáme múku, zmiešame a po častiach primiešame kokos.

  • Pripravené cesto si rovnomerne navrstvíme na plech(menší) vystlaný papierom na pečenie.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 15 minút. Po upečení necháme vychladnúť.

  • Do hrnca dáme žĺtky s práškovým cukrom, pomaly zohrievame. Zmiešame mlieko s vanilínovým cukrom, pudingom, prilejeme do žĺtkovej zmesi a uvaríme hustý krém.

  • Do vychladnutého primiešame maslo a hotový krém natrieme na koláč.

  • Nakoniec vyšľaháme smotanu s práškovým cukrom a natrieme na vrch koláča. Zarovnáme a posypeme strúhaným kokosom.

  • Dobrú chuť!

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!