Drevenú dosku na krájanie odkladám už iba do CHLADNIČKY. Šikovný trik vám stojí za to poznať
Zdieľať článok na socialných sieťach
Prečo dať dosku na krájanie do chladničky? Väčšina ľudí ju skladovala v skrinke alebo kuchynskej zásuvke. Uchovávať ju v chladničke sa zdá zvláštne, ale má to zmysel. Touto metódou môžete veľa získať. O čom je?
Vložte dosku na krájanie do chladničky
Prvý dôvod, ktorý nás napadne, je ten, že pri nižšej teplote sa baktérie, ktoré môžu zostať na povrchu dosky, nebudú tak rýchlo množiť. Ale o to nejde. Dôvod je iný.
Doska môže pomôcť usporiadať chladničku a slúžiť ako prídavná polica. Stačí ju umiestniť na ostatné produkty. Dobrým nápadom je umiestniť na ňu potraviny s krátkym dátumom spotreby a pod ňou potraviny s dlhým dátumom spotreby.
Automaticky siahnete po tom, čo je vyššie. Vďaka tomu môžete znížiť plytvanie pokazeným jedlom vo vašej domácnosti.
Jednoduché, ale funguje to, však?
Ďalším spôsobom, ako získať ďalšie police v chladničke, je použiť plech na pečenie.
Ak máte radi takéto triky, máme pre vás niečo iné. Skúste strečový zábal uchovávať v mrazničke. To vám ušetrí veľa času a nervov. Nízka teplota uľahčí odbalovanie a odtrhnutie.
Kávu však radšej neskladujte v chladničke. Nízke teploty jej neprospievajú (ale ani vysoké). Takýmto skladovaním riskujete zhoršenie chuti a arómu kávy. Ak sa uchováva v chladničke, začne rýchlejšie žltnúť.
To všetko sa deje bez ohľadu na to, či bol otvorený alebo zapečatený z výroby. Nízke teploty káve škodia a na rozdiel od zdania nepredlžujú jej životnosť. Je to presne naopak.
S čokoládou je to podobné. Chladnička ju síce chráni pred roztopením, no výrazne zhoršuje chuť. Nepriaznivé sú aj výkyvy teplôt pri vkladaní a vyberaní tejto maškrty z chladničky.
Môžu spôsobiť, že čokoláda stratí svoju jednotnú farbu a môžu sa na nej objaviť škvrny alebo biely povlak.
Zdieľať článok na socialných sieťach
Prečítajte si tiež
Novinky na váš e-mail
Žiadny geniálny nápad vám už neujde!