Nepoznám nikoho, koho by mama v detstve neliečila cibuľovým sirup. Dodnes si dobre pamätám jeho chuť, hoci som ho nenávidel. Táto verzia však mne a mojím deťom chutí omnoho viac.

Sirup najlepšie zaberá na kašeľ, zápaly dýchacích ciest a sezónne virózy.

Na posilnenie imunity ho môžete podávať v podobe jednej polievkovej lyžice denne.

Ak nemáte radi klasický cibuľový sirup, mám pre vás dobrú správu.

[the_ad id=“1915″]

Vďaka citrónu a zázvoru je chuť cibule oveľa menej intenzívna a dokonca mám dojem, že ju deti dobre znášajú.

Na podporu terapeutického účinku sirupu pridajte med a štipku kurkumy.

Na čo je dobrý cibuľový sirup?

Pri nádche a sprievodnom kašli ale aj pri záchvatoch únavy.

[the_ad id=“1915″]

Ak budú piť sirup deti, odporúčam pridať asi 2 cm koreňa zázvoru.

Ak dospelí, pridajte 3 cm zázvoru.

[the_ad id=“1915″]

Ingrediencie:

• 1 veľká cibuľa

• 1 citrón

• 2 – 3 cm zázvoru

• cukor alebo med

Príprava:

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na pierka.

Citrón umyte a nakrájajte na polovičné plátky bez kôry.

Zázvor ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.

[the_ad id=“1915″]

Vložte do nádoby v niekoľkých vrstvách:

Cibuľa, citrón, zázvor – a každý posypte lyžicou cukru.

Nádobu zakryte potravinovou fóliou a umiestnite ju blízko ohrievača.

[the_ad id=“1915″]

Pokračujte v pridávaní, kým nespotrebujete všetky ingrediencie. Dokončite cibuľou, pridajte centimeter nakrájanej čerstvej kurkumy alebo pol lyžičky sušenej.

Po 3 dňoch výsledný sirup preceďte a ingrediencie zlikvidujte.

Počas tejto doby sa uvoľnia účinné látky jednotlivých zložiek a sirup je pripravený na konzumáciu.

Sirup skladujte v chladničke. Pri prechladnutí a kašli užívajte 1 polievkovú lyžicu trikrát denne.

Pozrite si tiež:

[the_ad id=“7498″]

Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!

Povedzte o nás Vašim priateľom

Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!