Výborný makový koláčik s lahodným pudingovo-smotanovým krémom a čokoládovou polevou!

Publikované: 4 decembra 2023Prečítané: 6190

Zdieľať článok na socialných sieťach

Výborný makový koláčik s lahodným pudingovo-smotanovým krémom a čokoládovou polevou!

RECEPT

Výborný makový koláčik s lahodným pudingovo-smotanovým krémom a čokoládovou polevou!

INGREDIENCIE na cesto

  • 175g hladká múka

  • 175g maslo

  • 150g mletý mak

  • 150g kyslá smotana

  • 125g kryštálový cukor

  • 4 vajcia

  • 16g prášok do pečiva

INGREDIENCIE na krém

  • 500ml mlieko

  • 250g maslo izbovej teploty

  • 150g kyslá smotana

  • 100g kryštálový cukor

  • 2bal. vanilkový puding (75g)

INGREDIENCIE na polevu

  • 150g tmavá čokoláda

  • 150g mliečna čokoláda

  • 2PL olej

POSTUP

  • Najskôr si pripravíme krém. Z mlieka, cukru a pudingového prášku si uvaríme hustý krém, odstavíme zo sporáky, prikryjeme potravinovou fóliou a necháme chladiť.

  • Vychladnutý puding prešľaháme mixérom. Maslo vyšľaháme do peny a postupne k nemu prišľaháme puding a nakoniec kyslú smotanu.

  • Pripravíme si cesto. Maslo s cukrom vyšľaháme, po jednom zašľaháme vajcia, potom pridáme kyslú smotanu a mixérom prešľaháme. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a mletý mak.

  • Plech(30x40cm) vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme pripravené cesto, zarovnáme a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20minút.

  • Upečený korpus necháme vychladnúť. Na vychladnuté cesto rozotrieme pripravený krém,uhladíme a odložíme do chladničky.

  • Vo vodnom kúpeli si rozpustíme nalámané čokolády spolu s 2PL oleja, natrieme na vychladnutý koláč a necháme stuhnúť na chladnom mieste.

  • Dobrú chuť!

Zdroj: receptite.online

Zdieľať článok na socialných sieťach

Prečítajte si tiež

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!