Výborné tvarohové vejáriky, pripravené raz-dva! Nenáročné na prípravu aj suroviny a chutia vynikajúco!

Publikované: 9 januára 2024Prečítané: 5098Značky: , , , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Výborné tvarohové pečivo, pripravené raz-dva!

Príprava je jednoduchá a výsledok veľmi chutný!

RECEPT

Výborné tvarohové pečivo, pripravené raz-dva!

Príprava je jednoduchá a výsledok veľmi chutný!

INGREDIENCIE

  • 240g hladká múka

  • 200g mäkký tvaroh

  • 120g maslo

  • štipka soli

  • 1/2čl prášok do pečiva

  • cukor zmiešaný so škoricou alebo vanilínovým cukrom - na obaľovanie

POSTUP

  • Všetky suroviny (okrem cukru na obalenie) dohromady zmiešame a rukami vypracujeme cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a necháme hodinu odpočívať v chlade.

  • Cesto si vyvaľkáme na pomúčenej doske (4mm) a pomocou pohára alebo vykrajovačky si vykrojíme kolieska.

  • Koliesko z jednej strany obalíme cukrom, preložíme na polovicu, opäť z jednej strany obalíme cukrom a preložíme na polovicu. Nakoniec ešte obalíme trojuholníček z vrchnej strany. Takto pripravíme všetky kolieska a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút.

  • Dobrú chuť!

Zdroj: bukvarche.com

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!