Teplá namiesto rezňov a studená na chlebíky – neodolateľná kuracia sekaná chutná v akejkoľvek forme!
Zdieľať článok na socialných sieťach
Aromatická a chutná pečená hydina je vynikajúca v akejkoľvek forme: teplá namiesto rezňov a studená na sendviče. Zapamätajte si a vyskúšajte tento skvelý recept!
Veľmi univerzálny nápad na teplé a zároveň studené jedlo. Dobre drží tvar a konzistenciu. Dobre sa krája a nerozpadáva sa. Na večeru sa hodí k zemiakovej kaši a šalátu.
Môžeme podávať s omáčkou alebo mrkvou a hráškom. A ráno alebo večer si ho nakrájajte na chlebíčky namiesto údenín. Vaša rodina bude milovať túto kuraciu sekanú!
Ingrediencie:
- Kuracie stehná vykostené - 1 kg.
- Cibuľa - 200 g.
- Cesnak - 3 strúčiky
- Vajcia - 1 ks.
- Krupica - 50 g.
- Mlieko - 150 ml.
- Sladká paprika - 1 lyžička.
- Sušená bazalka - 0,5 lyžičky.
- Soľ - 1 plochá lyžička
- Čierne korenie
- Paradajková omáčka alebo pretlak
Recept krok za krokom:
Mäso pomelieme. Kuracie stehná, cibuľu a cesnak prebehneme cez mlynček na mäso. Potom pridáme vajíčko, sladkú papriku, sušenú bazalku, krupicu, soľ a čierne korenie.
Zalejeme mliekom, premiešame a necháme 30-40 minút, aby krupica napučala.
Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, vložíme do nej mleté mäso a dôkladne utlačíme, aby sme vytlačili prebytočný vzduch.
Formu vložíme do rúry predhriatej na 180 °C na 40 minút. Po uplynutí tejto doby vyberieme, potrieme paradajkovou omáčkou a vložíme späť do rúry na ďalších 10 minút.
Po upečení odstavte na 10 minút a potom podávajte. Perfektná a chutná alternatíva k bežným rezňom!
Pozrite si tiež:
Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!
Povedzte o nás Vašim priateľom
Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!
Zdieľať článok na socialných sieťach
Prečítajte si tiež
Novinky na váš e-mail
Žiadny geniálny nápad vám už neujde!