Tento koláčik je taká naša nedeľná klasika, ktorá nikdy neomrzí „krehký jablkový koláč“!
Zdieľať článok na socialných sieťach
Tento koláčik je taká naša nedeľná klasika, ktorá nikdy neomrzí „krehký jablkový koláč“.

INGREDIENCIE na cesto
250g kryštálový cukor
1 hera
500g polohrubá múka
2 vajcia
1ks prášok do pečiva
1ks vanilkový cukor
Práškový cukor na posypanie
Trochu mlieka podľa hustoty – cesto nesmie byť ani riedke ani príliš tuhé
INGREDIENCIE na plnku
2kg jabĺk
5PL kryštálového cukru
1ČL škorica
POSTUP
Všetky prísady na cesto spolu zmiešame a vypracujeme si cesto. Pripravené cesto dáme na chvíľu do chladničky.
Cesto si rozdelíme na 2 rovnaké časti. Prvú časť vyvaľkáme a prenesieme na plech.
Jablká očistíme, nastrúhame a zmiešame s cukrom a škoricou.
Nanesieme plnku z jabĺk a na ne dáme vyvaľkanú druhú polovicu cesta.
Nakoniec ešte popicháme vidličkou a pečieme na 180 stupňov približne 30 – 40 minút.
Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
Zdieľať článok na socialných sieťach
Prečítajte si tiež

Novinky na váš e-mail
Žiadny geniálny nápad vám už neujde!