Šťavnatá pečená bravčová krkovička
Zdieľať článok na socialných sieťach
Pečenie krkovičky v papieri na pečenie týmto spôsobom je skôr zriedkavé. Keď ho však vyskúšate, ani vy si ju už nebudete pripravovať inak!
Farba mäsa pripomína, ako by bolo vyprážané na panvici, ale pečie sa prakticky bez oleja. Napriek tomu je mäsko šťavnaté a dobre pripravené. Možno aj lepšie, ako z panvice.
Má to však ešte jednu výhodu – ušetríte si čas strávený pri sporáku!
Čo budeme potrebovať?:
- 1kg bravčovej krkovičky
- 1 lyžička soli
- čierne korenie podľa chuti
- 4-6 strúčikov cesnaku
- 2 lyžice oleja
Príprava:
Mäso nakrájame na kúsky asi 3 – 4 cm.
Na plech dáme jednu vrstvu papiera na pečenie, potrieme 1 lyžicou oleja a poukladáme mäso.
Mäso osolíme, okoreníme, posypeme paprikou. Na mäso rozotrieme cesnak.
Na mäso položíme ďalší papier na pečenie potretý olejom a okraje pevne zvinieme.
Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 200°C približne 35-40 minút.
Hotové mäso je opečené a zároveň šťavnaté a mäkké. Dobrú chuť!
Pozrite si tiež:
Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!
Povedzte o nás Vašim priateľom
Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!
Zdroj: NATALIAKALNINA/DZENVIDEO
Zdieľať článok na socialných sieťach
Prečítajte si tiež
Novinky na váš e-mail
Žiadny geniálny nápad vám už neujde!