Šťavnatá pečená bravčová krkovička

Publikované: 7 septembra 2023Prečítané: 6671Značky: , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Pečenie krkovičky v papieri na pečenie týmto spôsobom je skôr zriedkavé. Keď ho však vyskúšate, ani vy si ju už nebudete pripravovať inak!

Farba mäsa pripomína, ako by bolo vyprážané na panvici, ale pečie sa prakticky bez oleja. Napriek tomu je mäsko šťavnaté a dobre pripravené. Možno aj lepšie, ako z panvice.

Má to však ešte jednu výhodu – ušetríte si čas strávený pri sporáku!

Čo budeme potrebovať?:

  • 1kg bravčovej krkovičky
  • 1 lyžička soli
  • čierne korenie podľa chuti
  • 4-6 strúčikov cesnaku
  • 2 lyžice oleja

Príprava:

Mäso nakrájame na kúsky asi 3 – 4 cm.

Na plech dáme jednu vrstvu papiera na pečenie, potrieme 1 lyžicou oleja a poukladáme mäso.

Mäso osolíme, okoreníme, posypeme paprikou. Na mäso rozotrieme cesnak.

Na mäso položíme ďalší papier na pečenie potretý olejom a okraje pevne zvinieme.

Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 200°C približne 35-40 minút.

Hotové mäso je opečené a zároveň šťavnaté a mäkké. Dobrú chuť!

Pozrite si tiež:

Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!

Povedzte o nás Vašim priateľom

Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!

Zdroj: NATALIAKALNINA/DZENVIDEO

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!