Pripravte si na obed alebo večeru toto úžasne šťavnaté lahodné mäsko s pikantnou chuťou! Bravčové mäso na japonský spôsob v sladkokyslej omáčke!

Publikované: 17 septembra 2023Prečítané: 11456Značky: , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Bravčové mäso na japonský spôsob v sladkokyslej omáčke.

Pripravte si na obed alebo večeru toto úžasne šťavnaté lahodné mäsko s pikantnou chuťou!

RECEPT

Bravčové mäso na japonský spôsob v sladkokyslej omáčke.

Pripravte si na obed alebo večeru toto úžasne šťavnaté lahodné mäsko s pikantnou chuťou!

INGREDIENCIE

  • 750g bravčová panenka

  • 60ml sójová omáčka

  • 4 strúčiky cesnaku

  • 2PL med

  • 1PL olej

  • 1čl čili omáčka

  • 0,5čl mleté čierne korenie

  • na posypanie - jarná cibuľka, petržlenová vňať

POSTUP

  • V hlbokej mise si zmiešame čili omáčku s medom. Pridáme pretlačený cesnak, sójovú omáčku a všetko dohromady zmiešame.

  • Mäso si nakrájame na plátky, vložíme do pripravenej marinády a odložíme na 20 minút.

  • Na rozohriatej panvici s olejom opečieme mäso z oboch strán. Keď máme mäso opečené, do panvice nalejeme zvyšnú marinádu a dusíme ešte 5 - 8 minút.

  • Hotové mäso posypeme jarnou cibuľkou alebo petržlenovou vňaťou.

  • Môžeme podávať s ryžou alebo zeleninou.

  • Dobrú chuť!

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!