Plnená bravčová pochúťka z lístkového cesta

Publikované: 28 júla 2023Prečítané: 1069Značky: , , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Chutná bravčová pochúťka z lístkového cesta, ktorú sme si veľmi obľúbili.

Voňavé, chrumkavé, mäsové koláčiky, na ktorých si určite pochutíte.

RECEPT

Chutná bravčová pochúťka z lístkového cesta, ktorú sme si veľmi obľúbili.

Voňavé, chrumkavé, mäsové koláčiky, na ktorých si určite pochutíte.

INGREDIENCIE

  • 750g hladká múka (cesto)

  • 300g maslo (cesto)

  • 200g kyslá smotana (cesto)

  • 3 vajcia (cesto - 1 žĺtok si necháme na potretie)

  • 1,5ČL prášok do pečiva (cesto)

  • 1ČL soľ (cesto)

  • 400g mleté bravčové mäso

  • 3 zemiaky

  • 2 cibule

  • kmín

  • soľ podľa chuti

  • mleté čierne korenie, koriander

  • sezamové semienka na posypanie

POSTUP

  • Do misy dáme múku, nastrúhame k nej vychladnuté maslo a rukami vypracujeme.

  • V druhej miske si zmiešame kyslú smotanu s práškom do pečiva a soľou a pridáme k múke.

  • Nakoniec pridáme 2 žĺtky a 3 bielky a rukami vymiesime cesto. Prikryjeme ho a odložíme na 15 minút do chladničky.

  • Pripravíme si mäsovú plnku.

  • Cibuľu nakrájame nadrobno, zemiaky na malé kocky. Všetko dohromady dobre zmiešame - mleté mäso, cibuľu, zemiaky, soľ, korenie, koriander.

  • Cesto vyberieme z chladničky a rozdelíme ho na 2 časti. Z prvej časti vyvaľkáme na pomúčenej doske tenké cesto. Cesto uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pomocou malej misky urobíme kôpky z mäsovej zmesi.

  • Vyvaľkáme aj druhé cesto, ktoré dáme na vrch. Okraje cesta pritlačíme a rovnako prstami poutláčame cesto pomedzi rozložené mäsové kôpky.

  • Žĺtok vyšľaháme vidličkou a potrieme ním cesto. Posypeme sezamovými semienkami a dáme piecť.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 35 minút.

  • Po upečení narežeme a môžeme podávať.

  • Dobrú chuť!

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!