Lahodný, jemný, mäkučký koláčik „KINDER BUENO“

Publikované: 8 januára 2024Prečítané: 5042Značky: , , , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Lahodný, jemný, mäkučký koláčik „KINDER BUENO“

Výborný zákusok, ktorý ocenia aj „nároční“ hostia!

RECEPT

Lahodný, jemný, mäkučký koláčik "KINDER BUENO"

Výborný zákusok, ktorý ocenia aj "nároční" hostia!

INGREDIENCIE na cesto

  • 180g polohrubá múka

  • 150ml vlažná voda

  • 100g kryštálový cukor

  • 50ml olej

  • 3 vajcia

  • 1 vanilínový cukor

  • 2PL kakao

  • 1čl prášok do pečiva

  • 150ml mlieko (na poliatie)

INGREDIENCIE na krém

  • 250g mascarpone

  • 250g smotana na šľahanie

  • 3PL práškový cukor

INGREDIENCIE na polevu

  • 200g čokoláda

  • 100ml smotana na šľahanie

POSTUP

  • Vajcia s cukrom a vanilkou si vyšľaháme do peny. Striedavo prilievame vodu a olej. Nakoniec zľahka vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom.

  • Formu(24x24) vystelieme papierom na pečenie, navrstvíme pripravené cesto a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 20 minút.

  • Po upečení ešte teplý koláč polejeme mliekom.

  • Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme cukor, mascarpone a vyšľaháme dotuha. Krém natrieme na vychladnutý korpus a dáme do chladničky.

  • Na polevu zohrejeme smotanu, do horúcej nalámeme čokoládu a miešame, kým sa čokoláda rozpustí. Polejeme koláč a dáme stuhnúť do chladničky.

  • Dobrú chuť!

Zdroj: viccmagazin.com

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!

Toto vás bude zaujímať