Moja BABIČKA vedela, ako pripraviť super nadýchanú OMELETU! Vždy sa po nej len zapráši vďaka tomuto TRIKU

Publikované: 21 novembra 2023Prečítané: 979Značky: , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Jedným zo spôsobov využitia vajec v našej kuchyni sú omelety. Toto jedlo nie je také populárne ako praženica, aj keď je rovnako chutné.

Dôvodom môže byť úroveň obtiažnosti. Pripraviť dobrú omeletu nie je jednoduché, ale nieje to ani žiadne umenie. Ako ju urobiť dokonale nadýchanou? Máme perfektný spôsob.

Babičkin trik s nadýchanou omeletou

V detstve mi mama často robila na raňajky omelety s džemom. Boli chutné. Sladké, ľahké a veľmi nadýchané. Neskôr mi táto chuť chýbala, ale nikdy sa mi nepodarilo urobiť omeletu ako doma.

Moje boli dobré, to áno, ale ich vzhľad a chuť zanechávali veľa otáznikov. Skôr, ako mamine omelety, vyzerali ako smutne ploché palacinky.

Aké je teda tajomstvo dokonale nadýchaných ľahkých omeliet, ktoré sa doslova rozplývajú v ústach? Technika ich prípravy je dôležitá, no efekt umocní jeden prídavok.

Receptov na omelety je viacero, ale len po tom, ktorý používala moja mama, bola omeleta správne nadýchaná. A na rozdiel od zdania to nie je vôbec zložité. Možno je to trochu náročnejšie ako príprava praženice , ale stále to zvládne každý človek aj bez túžby stať sa šéfkuchárom.

Omelety sa dajú jesť sladké aj slané. Som veľkým zástancom prvej možnosti. A presne o tom je toto pravidlo. Ale nebojte sa, ak máte radšej slanú omeletu, jednoducho do nej nepridávajte cukor.

Kľúčom k príprave nadýchanej omelety je to, ako správne zaobchádzať s vajíčkami. Nestačí ich premiešať vidličkou. Budete musieť použiť mixér.

Najprv vyšľaháme bielka so štipkou soli na tuhý sneh, medzitým pridáme cukor, múku a prášok do pečiva. Ten je jej tajnou ingredienciou, vďaka ktorej bude omeleta dokonale nadýchaná a krásne nakysnutá.

Ďalším krokom je pridanie žĺtkov do hmoty a jemné premiešanie. Poznámka – veľkou lyžicou, nie mixérom. Keď získate jednotnú konzistenciu, nalejte to celé na rozpálenú panvicu a prikryté opekajte na miernom ohni asi minútu z každej strany. Hotovú omeletu ihneď podávajte potretú obľúbeným džemom.

Ak máte chuť, môžete ho samozrejme ozdobiť obľúbeným ovocím, šľahačkou či čokoládovou polevou alebo posypať práškovým cukrom.

Na prípravu jednej veľkej omelety potrebujeme 3 vajcia, 3 lyžice cukru, 3 lyžice múky a štvrť lyžičky prášku do pečiva.

Pozrite si tiež:

Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!

Povedzte o nás Vašim priateľom

Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!

Toto vás bude zaujímať