Lahodný rezy „vtáčie mlieko“

Publikované: 14 augusta 2023Prečítané: 1045Značky: , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Tradičné domáce vtáčie mlieko, famózny dezert, ktorý zbožňujeme!

Potešte členov Vašej rodiny a doprajte im pôžitok pri ochutnaní tohto fantastického koláčika.

RECEPT

Tradičné domáce vtáčie mlieko, famózny dezert, ktorý zbožňujeme!

Potešte členov Vašej rodiny a doprajte im pôžitok pri ochutnaní tohto fantastického koláčika.

INGREDIENCIE

  • 450g smotana na šľahanie

  • 450g kyslá smotana

  • 2 balíky 8g želatíny

  • 1 hrnček mlieko

  • 1 hrnček cukor

  • maslo na vymastenie formy

INGREDIENCIE na polevu

  • 100g jahody

  • 50g kryštálový cukor

  • 50ml voda

  • 1 vanilínový cukor

  • 1PL jemný škrob

POSTUP

  • Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme želatínu a dáme na sporák.

  • Na mierno ohni šľaháme kým nezačne stúpať para a odstránime zo sporáka(mlieko nesmie vrieť).

  • Odložíme zmes a necháme ju vychladnúť.

  • Mixérom dobre vymiešame kyslú smotanu, cukor a šľahačku.

  • Za stáleho miešania pomaly pridávame zmes z mlieka a želatíny.

  • Dobre premiešame a vylejeme zmes do maslom vymastenej sklenej formy.

  • Zarovnáme, prikryjeme potravinovou fóliou a dáme chladiť do chladničky.

  • Pripravíme si jahodovú polevu.

  • Všetky suroviny okrem jemného škrobu dáme do hrnca a privedieme k varu.

  • Necháme vychladnúť.

  • Pripravíme si jahodovú polevu.

  • Pripravenou vychladnutou polevou potrieme na vrch koláča a máme hotovo.

  • Dobrú chuť!

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!

Toto vás bude zaujímať