Lahodný čučoriedkový cheesecake

Publikované: 16 augusta 2023Prečítané: 1298Značky: , , , , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Čučoriedkový cheesecake – dokonalá kombinácia lahodného krému z mascarpone a sladko-kyslej čučoriedkovej polevy!

Vyskúšajte si pripraviť zdravšiu verziu tohto chutného tvarohového dezertu.

RECEPT

Čučoriedkový cheesecake - dokonalá kombinácia lahodného krému z mascarpone a sladko-kyslej čučoriedkovej polevy!

Vyskúšajte si pripraviť zdravšiu verziu tohto chutného tvarohového dezertu.

INGREDIENCIE korpus

  • 270g celozrnné sušienky

  • 130g maslo

INGREDIENCIE krém

  • 250g jemný tvaroh

  • 250g mascarpone

  • 4PL med

  • 2 vajcia

INGREDIENCIE poleva

  • 300g čučoriedky

  • 2PL vanilkový puding

  • 2PL voda

  • čučoriedky na ozdobu

POSTUP

  • V mixéri si rozmrvíme sušienky, pridáme roztopené maslo a zmiešame.

  • Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, na dno a po bokoch navrstvíme zmes zo sušienok a popritláčame.

  • Dáme na 10 minút do vopred vyhriatej rúry na 170 stupňov.

  • Na plnku si zmiešame v mise tvaroh, mascarpone, vajcia a med. Zmes nalejeme na predpečený korpus a opäť dáme piecť.

  • Pečieme približne 50 minút. Po upečení necháme vychladnúť a pripravíme polevu.

  • Pečieme približne 50 minút.

  • Čučoriedky roztlačíme vidličkou, pridáme med a povaríme. Puding zmiešame s vodou, vlejeme k čučoriedkam a uvaríme hustú zmes.

  • Pripravenú zmes necháme trochu vychladnúť a vylejeme na pripravený koláč. Odložíme do chladničky na pár hodín.

  • Pred podávaním môžeme ozdobiť čučoriedkami.

  • Dobrú chuť!

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!