Kombinácia jahôd, mascarpone a smotany je vždy dobrá voľba! Krásne na pohľad, jednoduché na prípravu a tá chuť!

Publikované: 14 októbra 2023Prečítané: 736Značky: , , , , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Rolády majú svoje čaro – krásne na pohľad, jednoduché na prípravu a tá chuť…

Kombinácia jahôd, mascarpone a smotany je vždy dobrá voľba, navyše v mäkučkom ceste sú vynikajúcim sladkým dezertom, ktorému nik neodolá!

RECEPT

Rolády majú svoje čaro - krásne na pohľad, jednoduché na prípravu a tá chuť...

Kombinácia jahôd, mascarpone a smotany je vždy dobrá voľba, navyše v mäkučkom ceste sú vynikajúcim sladkým dezertom, ktorému nik neodolá!

INGREDIENCIE na cesto

  • 140g hladká múka

  • 120g krupicový cukor

  • 4 vajcia

  • 1,5PL kukuričný škrob

  • 1 ČL prášok do pečiva

  • 1 ČL vanilkový extrakt

  • štipka soli

INGREDIENCIE na plnku

  • 250ml smotana na šľahanie

  • 250g mascarpone

  • 2PL práškový cukor

  • 1 ČL vanilkový extrakt

  • čerstvé jahody

POSTUP

  • V mise si vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilkovým extraktom do penista.

  • Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, kukuričný škrob a štipku soli. Všetko dobre premiešame.

  • Plech vystelieme papierom na pečenie, vylejeme pripravené cesto a rovnomerne rozotrieme.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 10 - 15 minút.

  • Po upečení plát preklopíme na utierku posypanú práškovým cukrom, stiahneme papier na pečenie, cesto zvinieme a necháme vychladnúť.

  • Smotanu s cukrom vyšľaháme do polotuha, pridáme mascarpone, vanilkový extrakt a došľaháme.

  • Jahody očistíme a nakrájame.

  • Vychladnuté cesto rozvinieme, natrieme pripravenou plnkou, poukladáme jahody a opäť zrolujeme.

  • Pripravenú roládu dáme na 2h do chladničky a máme hotovo.

  • Pred podávaním roládu ozdobíme jahodami, práškovým cukrom a pod.

  • Dobrú chuť!

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!