Klasické zemiakové placky už nerobíme! Na túto MAŠKRTU sa nechytajú

Publikované: 3 februára 2023Prečítané: 7271Značky: , , , , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Rýchla a chutná večera „plnené zemiakové placky“.

Pripravte si túto rýchlu slanú pochúťku z bežných surovín.

RECEPT

Rýchla a chutná večera "plnené zemiakové placky".

Pripravte si túto rýchlu slanú pochúťku z bežných surovín.

INGREDIENCIE

  • 4 väčšie zemiaky

  • 1 cibuľa

  • 3 vajcia

  • 2PL hladká múka

  • 3 paradajky

  • 150g mozzarella(alebo iný syr)

  • nasekaný čerstvý kôpor

  • soľ, mleté čierne korenie podľa chuti

  • olej

POSTUP

  • Cibuľu nastrúhame na hrubom strúhadle.

  • Pridáme vajce a premiešame.

  • Olúpané zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle a pridáme k cibuli s vajcom.

  • Pridáme soľ a mleté čierne korenie podľa chuti.

  • Nakoniec pridáme múku a dobre premiešame.

  • Z pripraveného cesta si na panvici s olejom opečieme z oboch strán niekoľko zemiakových placiek.

  • V druhej nádobe si pripravíme zmes na plnenie zemiakových placiek.

  • Dužinu z paradajky nastrúhame na jemnom strúhadle.

  • Pridáme strúhaný syr, čerstvý kôpor a všetko zmiešame.

  • Do zapekacej misy uložíme placky tak, že na každú placku okrem tej vrchnej natrieme pripravenú plnku.

  • Poslednú(vrchnú) placku posypeme strúhaným syrom.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 10 - 15 minút.

  • Dobrú chuť!

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!