Jemné, maslové koláčiky obalené v škorici, vhodné aj ako „suché vianočné pečivo“

Publikované: 12 decembra 2023Prečítané: 1029Značky: , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Voňavé, krehké, maslovo-škoricové koláčiky, ktoré sa hodia ku káve ale aj na sviatočný stôl!

Lahodné, krehké koláčiky s jednoduchou prípravou a dostupných surovín.

RECEPT

Voňavé, krehké, maslovo-škoricové koláčiky, ktoré sa hodia ku káve ale aj na sviatočný stôl!

Lahodné, krehké koláčiky s jednoduchou prípravou a dostupných surovín.

INGREDIENCIE

  • 250g hladká múka

  • 100g maslo

  • 100g kryštálový cukor

  • 3ČL škorica

  • štipka soli

  • 10g prášok do pečiva

  • 4PL horúca voda

POSTUP

  • Maslo izbovej teploty si vymiešame dohladka s horúcou vodou.

  • Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a vymiesime si cesto.

  • Cesto by malo byť mäkké a nelepivé.

  • Cesto si rozdelíme na úzke pásiky dlhé 7 - 9cm.

  • Okraje každého pásika spojíme aby sme si vytvorili kolieska.

  • V miske si zmiešame kryštálový cukor so škoricou a pripravené kolieska v zmesi obalíme.

  • Obalené kolieska naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  • Pečieme na 180 stupňov približne 15 minút.

  • Dobrú chuť!

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!