Domáci paradajkový kečup

Publikované: 10 augusta 2023Prečítané: 7644Značky: , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Pripravte si namiesto kupovaného kečupu tento voňavý, lahodný domáci kečup, ktorý chutí fantasticky!

RECEPT

Pripravte si namiesto kupovaného kečupu tento voňavý, lahodný domáci kečup, ktorý chutí fantasticky!

INGREDIENCIE

  • 2kg paradajky

  • 250g cibuľa

  • 250g jablká

  • 150ml ocot

  • 150g kryštálový cukor

  • 1PL soľ

  • 1čl pálivá paprika

  • 1čl sladká paprika

  • 1čl mleté čierne korenie

  • 3ks klinčeky

  • 1 celá škorica

POSTUP

  • Všetky suroviny si umyjeme, očistíme, paradajky zbavíme lôžok, jablká jadrovníkov.

  • Paradajky nakrájame na štvrtiny, jablká na kocky a cibuľu očistíme a nakrájame na polmesiačiky.

  • Všetky pripravené suroviny dáme do hrnca, pridáme všetky ostatné ingrediencie a varíme na miernom ohni, pootvorené, približne 1,5 hodiny.

  • Kečup je hotový, keď zmes zhustne. Uvarenú zmes prepasírujeme cez sitko, znovu povaríme a nalejeme do zaváracích pohárov. Uzatvoríme viečkami, obrátime hore dnom a necháme vychladnúť.

  • Dobrú chuť!

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!