Bez tohto NEVYSIEVAJTE papriky ani paradajky. SUPER UŽITOČNÁ PRÍSADA, pri ktorej zabudnete, čo sú to zakrpatené rastliny.
Zdieľať článok na socialných sieťach
Všetci záhradkári chcú, aby ich sadenice paprík a paradajok boli silné a zdravé, pretože keď stoja na okne podsadité rastliny, zlepšuje sa aj pocit z dobre vykonanej práce.

Je veľmi dôležité správne pripraviť pôdnu zmes pre sadenice, dobrá pôda je najmenej 50% úspechu.
Do pozornosti dávam prírodnú úpravu pôdy, ktorá zvýši úrodnosť, uvoľní a ochráni sadenice pred škodlivými baktériami.
Všetky ingrediencie sú prírodné a každý ich má doma, príprava nie je náročná a nezaberie veľa času.
Prvou zložkou sú mleté vaječné škrupiny. Jedná sa o jednu z najdostupnejších a najobľúbenejších prísad do pôdy pre sadenice.
Tí záhradkári, ktorí pridávajú mleté škrupiny do pôdnej zmesi, zabúdajú na hnilobu kvetov, zatiaľ čo samotné rastliny rastú a prinášajú vynikajúcu úrodu.
Škrupina obsahuje hlavne vápnik v predĺženej forme uvoľnovania, malé množstvo makro a mikroprvkov. Predpokladom je rozdrviť škrupiny na prach v mlynčeku na kávu, len tak získame maximálny úžitok a uvoľníme pôdu.
Pôsobí podobne ako piesok, po zalievaní spôsobuje spekanie a silné upchávanie pôdy. Na každých 5 litrov pôdy pridávam 4 polievkové lyžice.
Škrupiny je potrebné najskôr pár dní sušiť v krabici na radiátore, je vhodné, aby na škrupinách nezostali žiadne zvyšky bielkovín.
Druhou prísadou do pôdy sú mleté cibuľové šupky. Vďaka jedinečnému zloženiu pozoruhodne nasýtia pôdu živinami a zároveň chráni pred baktériami a plesňami.
Šupky tiež pomelieme v mlynčeku na kávu. Výsledkom je krásny prášok sýtej oranžovej farby, pridajte 5 polievkových lyžíc na každých 5 litrov pôdy.
Potom dôkladne premiešame so zeminou, pre maximálnu kyprosť pôdy sa odporúča pridať ešte trochu kokosového substrátu.
Pozrite si tiež:
Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!
Povedzte o nás Vašim priateľom
Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!
Zdieľať článok na socialných sieťach
Prečítajte si tiež

Novinky na váš e-mail
Žiadny geniálny nápad vám už neujde!