Vitamínovú BOMBU si pripravíte do desiatich minút! Na jeseň a zimu posilní IMUNITU celej rodiny!
Zdieľať článok na socialných sieťach
Ponúkame vám hneď dva osvedčené recepty na vitamínové bomby, ktorých konzumácia počas jesene a zimy posilní imunitu celej rodiny. Pripravené sú už za desať minút!
Sú nielen zdravé, ale aj veľmi chutné! Dokonca s nimi nemajú problém ani moje najmenšie deti.
Výroba trvá len chvíľu, nie viac ako 10 minút. Odporúčame vám ich vyskúšať, pokiaľ nemáte intoleranciu na niektorú z ingrediencií prípadne chorobu či neduhy, pri ktorých sa jednotlivé ingrediencie neodporúčajú konzumovať!
1. recept
Ingrediencie nám vystačia na 500 ml porciu:
- 300g citrónu
- 250g medu
- 100g cesnaku
- 2 lyžice ľanového oleja
- 1 lyžička kurkumy
Postup:
Nakrájajte citróny na mesiačiky alebo plátky, vyberte jadierka a vložte ich do misky mixéra. Pridáme aj strúčiky cesnaku.
Nasypte do misky aj kurkumu a rozmixujte do hladka.
Potom pridajte med a ľanový olej
Ešte raz všetko dobre premiešame mixérom a hotovú zmes nalejeme do čistej a suchej nádoby.
Odložte na 5 dní do chladničky a až potom môžete začať s užívaním. 1-2 čajové lyžičky pred obedom alebo večerou budú stačiť.
Cesnak v tejto zmesi je prakticky nepostrehnuteľný, takže o svieži dych sa báť nemusíte!
2. recept
Ingrediencie:
- 300g Fejchoa
- 200g medu
- 150g citrónov
- 20g zázvoru
Fejchoa plody Sallow Akka sú veľmi bohaté na vitamín C a jód, majú skvelý vplyv na imunitu, kvalitu spánku, stav pokožky a vlasov a funkciu štítnej žľazy.
Majú tiež protizápalové vlastnosti odporúčané pri gastritíde, zápalových ochoreniach tráviaceho traktu, ateroskleróze a nedostatku vitamínov.
Kúpite ich v supermarketoch v regáloch s exotickým ovocím.
Bez väčšej ujmy v prípade nedostupnosti ich možno nahradiť iným ovocím bohatým na vitamín C, vitamíny iných skupín a cenné minerály.
- maliny - antioxidačné, posilňujúce a protizápalové vlastnosti
- ananás – obsahuje protizápalový bromelaín, veľké množstvo vitamínov a minerálov
- kiwi – bohaté na vitamín C a vitamíny skupiny B, zdroj horčíka, kyseliny listovej a karotenoidov
- banán – bohatstvo vitamínov skupiny B, vitamín C, vápnik, zinok, draslík, selén, jód, železo
Postup:
Citrón nakrájajte na plátky a odstraňte jadierka. Spolu s kôrou vložte do mixéra.
Odrežte konce fejchoa na oboch stranách.
Pridajte zázvor a rozmixujte spolu na kašu.
Pridajte med a mixujte spolu ďalších 30 sekúnd.
Hotovú zmes prelejeme do čistej a suchej nádoby.
Jedzte lyžicu alebo dve ráno s nesladeným čiernym čajom – skvelá dávka energie na celý deň!
Nádobu uchovávajte v chladničke nie dlhšie ako 3 mesiace. Mala by však zmiznúť oveľa rýchlejšie!
Zdieľať článok na socialných sieťach
Prečítajte si tiež
Novinky na váš e-mail
Žiadny geniálny nápad vám už neujde!