Rozmixujte ryžu s vajíčkami: Nezvyčajný recept mojej babičky si zamiloval každí, kto ochutnal!
Zdieľať článok na socialných sieťach
Toto jedlo v poslednej dobe berie internet útokom. Ryžové placky sú zaujímavou alternatívou k tradičným raňajkám či večeri. Je to skvelá maškrta a hodí sa aj ako desiata.
Najmä ak vám ostala ryža z predošlého dňa, dá sa použiť rýchlo a kreatívne. Sú veľmi chutné a deti ich milujú.
Ryžové placky
Ingrediencie:
- 200g ryže
- 3ks vajcia
- 0,5 lyžičky soli
- 1 lyžička cukru
- 200ml vody
- 200ml mlieka
- strúhanka
- olej na vyprážanie
Postup:
1. Umytú ryžu dáme do hrnca, pridáme soľ, cukor a zmes mlieka a vody. Varte ryžu do mäkka na strednom ohni. Necháme vychladnúť. Do úplne vychladnutej ryže pridajte 3 vajcia a pomocou mixéra rozmixujte do hladka.
2. Zľahka si namočte ruky vodou a zo vzniknutej hmoty vytvarujte placky.
3. Z tohto množstva vznikne asi 15 palaciniek. Obalíme v strúhanke alebo múke.
4. Vyprážame na rozpálenej panvici vo veľkom množstve oleja dozlatista.
5. Hotové palacinky poukladáme na papierové utierky, aby sa odstránil prebytočný tuk.
Ryžové palacinky sú veľmi jemné a chutné, podávajte ich teplé s kyslou smotanou, kondenzovaným mliekom, džemom alebo medom podľa vašej chuti.
Pozrite si tiež:
Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!
Povedzte o nás Vašim priateľom
Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!
Zdroj: SUPER KELINCHAK/YOUTUBE
Zdieľať článok na socialných sieťach
Prečítajte si tiež
Novinky na váš e-mail
Žiadny geniálny nápad vám už neujde!