Rozmixujte ryžu s vajíčkami: Nezvyčajný recept mojej babičky si zamiloval každí, kto ochutnal!

Publikované: 15 decembra 2022Prečítané: 10008Značky: , , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Toto jedlo v poslednej dobe berie internet útokom. Ryžové placky sú zaujímavou alternatívou k tradičným raňajkám či večeri. Je to skvelá maškrta a hodí sa aj ako desiata.

Najmä ak vám ostala ryža z predošlého dňa, dá sa použiť rýchlo a kreatívne. Sú veľmi chutné a deti ich milujú.

Ryžové placky

Ingrediencie:

  • 200g ryže
  • 3ks vajcia
  • 0,5 lyžičky soli
  • 1 lyžička cukru
  • 200ml vody
  • 200ml mlieka
  • strúhanka
  • olej na vyprážanie

Postup:

1. Umytú ryžu dáme do hrnca, pridáme soľ, cukor a zmes mlieka a vody. Varte ryžu do mäkka na strednom ohni. Necháme vychladnúť. Do úplne vychladnutej ryže pridajte 3 vajcia a pomocou mixéra rozmixujte do hladka.

2. Zľahka si namočte ruky vodou a zo vzniknutej hmoty vytvarujte placky.

3. Z tohto množstva vznikne asi 15 palaciniek. Obalíme v strúhanke alebo múke.

4. Vyprážame na rozpálenej panvici vo veľkom množstve oleja dozlatista.

5. Hotové palacinky poukladáme na papierové utierky, aby sa odstránil prebytočný tuk.

Ryžové palacinky sú veľmi jemné a chutné, podávajte ich teplé s kyslou smotanou, kondenzovaným mliekom, džemom alebo medom podľa vašej chuti.

Pozrite si tiež:

Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!

Povedzte o nás Vašim priateľom

Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!

Zdroj: SUPER KELINCHAK/YOUTUBE

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!