Paradajky a uhorky sú lahodné a zdravé a v nakladanej forme majú nielen úplne novú, vynikajúcu chuť, ale možno ich aj dlho skladovať.

Reklamy

Výborne dopĺňajú chuť mäsitých jedál, pečených zemiakov, grilovaných jedál, polievok a šalátov.

Takže ak ste boli tento rok aj napriek nepriaznivému počasiu obdarený bohatou úrodou a nikdy ste nič podobné nerobili, musíte to vyskúšať. Recept je veľmi jednoduchý a chuť je úžasná!

Nakladané paradajky

Ingrediencie:

  • Paradajky – 1,5 kg
  • Kôpor – 1 zväzok
  • Čerešňové listy podľa chuti
  • Chrenové listy podľa chuti
  • Ríbezľové listy podľa chuti
  • Cukor – 2 lyžice
  • Soľ – 2 lyžice
  • Horčičný prášok – 2 polievkové lyžice alebo horčičné semienka
  • Cesnak – 3 strúčiky
  • Čierne korenie (celé)

Príprava:

Paradajky umyte, listy opláchnite a pripravte si sterilnú trojlitrovú nádobu.

Na spodok pohára dáme chrenové, čerešňové a ríbezľové listy. Potom vložte zväzok kôpru, cesnak a čierne korenie.

Naplňte nádobu do polovice paradajkami, potom pridajte soľ a horčičný prášok. Vložte zvyšné paradajky, zalejte ich teplou, prevarenou, ale nie horúcou vodou, a zatvorte nádobu vekom.

Dobre pretrepte, aby sa všetky ingrediencie premiešali. Potom trochu odskrutkujte veko a nechajte paradajky 3 dni pri izbovej teplote.

Po troch dňoch utiahnite veko nádoby a odložte ju na tmavé a chladné miesto na 2-3 týždne.

Vyskúšajte ich, v zime budú nenahraditeľné! Zdieľajte tento recept so svojimi priateľmi!

Pozrite si tiež:

Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!

Povedzte o nás Vašim priateľom

Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!