Zvonku chrumkavé, vnútri mäkučké „čokoládové crinkles“ Vynikajúce čokoládové keksíky, vhodné aj na sviatočné dni!

Publikované: 30 novembra 2023Prečítané: 1005Značky: , , , , , , , ,

Zdieľať článok na socialných sieťach

Zvonku chrumkavé, vnútri mäkučké „čokoládové crinkles“ , výborné aj ako vianočné koláčiky!

Krásne na pohľad, vynikajúce chuťovo!

RECEPT

Zvonku chrumkavé, vnútri mäkučké "čokoládové crinkles" , výborné aj ako vianočné koláčiky!

Krásne na pohľad, vynikajúce chuťovo!

INGREDIENCIE

  • 1 vajce

  • 150g kvalitná horká čokoláda

  • 150g práškový cukor

  • 125g hladká múka

  • 80g maslo

  • 30g kakao

  • 2PL mlieko

  • 1čl prášok do pečiva

  • štipka soli

  • NA OBALENIE: 50g práškový cukor + 50g kryštálový cukor

POSTUP

  • Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a necháme chvíľu ochladiť.

  • Maslo vymiešame s práškovým cukrom, pridáme vajce, zmiešame. Múku si zmiešame s práškom do pečiva, kakaom a štipkou soli.

  • Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a necháme chvíľu ochladiť.

  • Keď nám čokoláda mierne vychladne, prilejeme ju k maslu, zmiešame a pridáme sypké suroviny. Vypracujeme vláčne cesto, zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 2h odpočívať do chladničky.

  • Z cesta tvarujeme guľky, obalíme ich najskôr v kryštálovom cukre, potom dôkladne v práškovom a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  • Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 10 - 15 minút. Vnútro môže byť po upečení mäkké, ale keď koláčiky vychladnú, pekne stuhne a budú zvonka chrumkavé a vnútri mäkké.

  • Dobrú chuť!

Zdroj: andi1976.gportal.hu

Zdieľať článok na socialných sieťach

Novinky na váš e-mail

Žiadny geniálny nápad vám už neujde!

Toto vás bude zaujímať