Chutný, jemný a šťavnatý koláč „Vtáčie mlieko“.

Jednoduchý recept na lahodný dezert bez pečenia.

RECEPT

Chutný, jemný a šťavnatý koláč z vtáčieho mlieka.

Jednoduchý recept na lahodný dezert bez pečenia.

INGREDIENCIE

  • 1 balenie kakaových bebe keksov (alebo nejakých iných)

  • 400ml mlieko

  • 120g kondenzované mlieko

  • 80g krupica

  • 40g maslo

  • 1 vanilkový cukor

  • 1ČL citrónová kôra

  • 10g želatína + 50ml voda

INGREDIENCIE na polevu

  • 50g čokoláda

  • 2PL mlieko

  • 1PL olej

POSTUP

  • Do misy dáme 50ml vody, pridáme 10g želatíny a necháme napučať.

  • Citrón ponoríme na 1 minútu do horúcej vody a nastrúhame si kôru.

  • Do hrnca si dáme variť mlieko, pridáme krupicu, vanilkový cukor, citrónovú kôru a uvaríme hustý krém.

  • Do uvarenej horúcej kaše pridáme maslo, napučanú želatínu a poriadne zmiešame.

  • Nakoniec pridáme kondenzované mlieko a dôkladne premiešame.

  • Krém máme hotový.

  • Hranatú formu(zapekaciu misu) si vystelieme potravinovou fóliou.

  • Na dno misy naukladáme keksy.

  • Na uložené keksy vylejeme pripravený krém a zarovnáme.

  • Na vrch opäť naukladáme keksy a dáme do chladničky na 2hodiny.

  • Pripravíme si polevu.

  • Vo vodnom kúpeli si roztopíme čokoládu s mliekom a olejom.

  • Mierne vychladnutú polevu potrieme na vrch koláča a dáme ešte na 15 minút do chladničky.

  • Dobrú chuť!