Toto mäsové jedlo sa hodí ako na párty stôl, tak aj na bežnú večeru. Je veľmi jednoduché na prípravu, chutný a sýty! My sme si ho zamilovali!

Reklamy

Vo všeobecnosti je jedlo dosť mastné, ale zároveň také dobré, že sa oplatí občas zhrešiť.

Ingrediencie

  • zemiaky – 7 ks;
  • kuracie prsia, bravčová panenka alebo prípadne bravčové karé – 800 g;
  • veľká cibuľa – 3 ks;
  • sójová omáčka – 1/2 lyžičky;
  • soľ – 1/2 lyžičky;
  • horčica – 1 polievková lyžica;
  • majonéza a / alebo kyslá smotana – každá 5-6 polievkových lyžíc;
  • soľ, korenie, oregano – podľa chuti.
  • žltý syr voliteľný.

Príprava

1. Mäso nakrájame na plátky, jemne ho naklepeme. Vložíme do hlbokej misy a pokvapkáme olivovým olejom, soľou, korením a akýmkoľvek iným obľúbeným korením na mäso.

2. Soľ, korenie, majonézu a/alebo kyslú smotanu, horčicu, pár kvapiek sójovej omáčky a pretlačený strúčik cesnaku spolu dôkladne premiešame.

3. Cibuľu nakrájame na polovičné krúžky.

4. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky. Dostatočne tenké, aby počas pečenia zmäkli.

5. Zemiaky osolíme a posypeme oreganom.

6. Mäso vložíme do zapekacej misy, položíme naň cibuľu a potom zemiaky. Polejeme majonézovo-smotanovou omáčkou. V závislosti od počtu a veľkosti riadu je najlepšie ich ukladať v postupných vrstvách.

7. Prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 200-220 stupňov minimálne na 1,5 hodiny. Doba pečenia závisí od typu rúry, hrúbky zemiakov a druhu a hrúbky mäsa.

10 minút pred koncom varenia odstráňte pokrievku a posypte syrom. Nie je to potrebné, ale dodáva chuť a vôňu. Syr môžete vopred zmiešať aj s kyslou smotanou a majonézou.

Ak máte tuhšie mäso, vopred ho dobre namarinujte. Ak máme jemné mäso, zemiaky môžeme nastrúhať na hrubom strúhadle, jedlo bude rovnako chutné.

Pozrite si tiež:

Ak chcete vidieť aj ďalšie zaujímavé nápady a inšpirácie, zostaňte s nami!

Povedzte o nás Vašim priateľom

Nezabudnite dať “LIKE” na našu Facebook stránku, ak chcete dostávať nové inšpirácie každý deň!

Zdroj: Pinterest.com